Târg de Toamnă la Zalău
Sălăjenii dornici de a gusta din preparate locale, toate obținute dupa rețete autohtone, sută la sută ardelenești, sunt invitați la Târgul de Toamnă din Zalău, Crasna, Surduc, Sărmășag și Cizer, totul într-o atmosferă inedită încărcată cu povești despre piețele și târgurile sălăjene. Târgul se desfășoară în perioada 19-24 octombrie.
Articol editat de , 20 octombrie 2015, 06:00
Târgul își propune să prezinte publicului legume și fructe de sezon, ciuperci, murături, produse lactate, cărnuri, dar și dulcețuri și sirop din fructe de pădure.
Reporter: Cu ce produse v-ați prezentat azi aici?
Comerciant: Cu câteva produse tradiționale: cornulețe cu silvoiță și sâmburi de nucă, prăjitură cu mere, prăjitură cu silvoiță, sărățele cu brânză de oi, untură și chimen. Toate produsele sunt ecologice, toate ingredientele sunt de la noi din casă, nimic nu este cumpărat din magazin. (comerciant și producător)
Reporter: Ce rețetă folosiți la prepararea acestor cornulețe?
Producător: Se face o cocă din făină, untură, bicarbonat, un pic de de sare și zahăr. Se întinde foaia pe care se pune silvoița și sâmburii de nucă, se taie și apoi se dă la copt. Toate sunt rețete pe care le-am învățat de la părinți.
Reporter: Ce gustați dumneavoastră aici?
Cumpărător: O dulceață de dovleac care este extraordinară.
Producător: Este un produs, sută la sută natural, preparat în casă.
Adrian Lungu
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI.