Infotrafic, miercuri, 21 octombrie
Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Avem ceaţă cu vizibilitate redusă sub 200 de metri pe drumurile din judeţele Bihor, Maramureș și Sălaj.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 21 octombrie 2015, 09:42
Fenomenul este întâlnit şi pe mai multe artere rutiere din judeţele Mureș și Hunedoara.
Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto să reducă viteza, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.
În județul Cluj, pe DN1 (E60) Oradea – Cluj-Napoca continuă lucrările de asfaltare pe tronsonul kilometric 537 – 560, între localitățile clujene Poieni și Bucea. Întrucât în zonele în care se lucrează circulația rutieră se desfășoară pe un fir, alternativ, este posibil ca în perioada următoare, până la încheierea lucrărilor, să apară probleme de fluență a traficului.
Circulația rutieră pe DN1C Gherla – Dej este întreruptă la kilometrul 49, din cauza unor lucrări de reparaţii la podul peste râul Someșul Mic, în zona localității clujene Buneşti (comuna Mintiu Gherlii).
Pe parcursul executării lucrărilor, traficul rutier se desfăşoară pe DN1C – varianta de ocolire a municipiului Gherla.
De asemenea, poate fi utilizat traseul alternativ DJ172F Gherla – Mintiu Gherlii – Mănăstirea – Dej.
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
În județul Hunedoara, până pe 30 octombrie, din cauza unor lucrări care se execută la podul peste râul Mureş de la Şoimuş, situat pe DN76, traficul rutier se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, dirijat de lucrători de la drumuri.
În județul Vâlcea, în perioada 22 septembrie 2015 – 15 noiembrie 2015, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a unui viaduct, circulația rutieră pe DN7 va fi restricționată pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 (ieșirea din localitatea Călimănești către Sibiu). Traficul rutier se va desfășura alternativ, pe o singură cale, fiind dirijat de piloți de circulație pe timpul zilei și semaforizat pe timpul nopții.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri a emis de la începutul anului peste 300 mii de amenzi pentru lipsa rovinietei.
Valoarea totală a veniturilor – care se estimează că vor fi încasate, până la sfârşitul anului, din taxa de drum – este aproximativ 250 de milioane de euro.
Pe drumurile naţionale sunt active peste 70 de camere video fixe şi alte 14 mobile, iar şoferii sunt sfătuiţi să nu iasă din localitate fără a deţine o rovinietă valabilă.
De anul viitor, sistemul pentru verificarea taxei de drum va fi extins prin montarea camerelor video în toate punctele de trecere a frontierei.
Costică Petruș
Ascultă Radio Cluj online AICI: