De Halloween „Trick or Treat?” ( Păcăleală sau dulciuri?). Desert de Halloween
DULCIURI: „DESERT DE HALLOWEEN”, reţetă oferită de chef Cosmin Toma din Alba Iulia
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 30 octombrie 2015, 13:56
Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat în care copiii pun o lumânare. În unele ţări cu ocazia acestei sărbători aceştia se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” adică, Păcăleală sau Dulciuri?, ca o ameniţare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă.
Din Alba Iulia, pentru noaptea de 31 octombrie, de Halloween, chef Cosmin Toma, ne oferă o reţetă pentru un desert delicios:
Cremă de vanilie cu levănţică şi cimbru
Ingrediente:
10 galbenusuri
1000 ml. smântână dulce
1 esentă de vanilie sau păstaie de vanilie
9 linguri zahar
biscuiti frantuzesti de cacao
cimbru
levantica
migdale
sare(un varf de cutit) pentru decor ciocolata alba si plante comestibile
Mod de preparare:
Se amestecă smântâna, cu zahărul, sarea, levănţica, gălbenuşurile de ouă vanilia ( dacă este vanilie păstaie scoatem miezul ). Compoziția se pune pe foc la bain marie și se amestecă cu ajutorul unui tel până devine mai groasă (circa 20 minute de la fierbere).
După ce crema s-a îngroșat se pune în farfurii adânci și se dă la rece. Se serveste cu pământ din biscuiţi de cacao amestecat cu migdale praf si ciocolată neagră cu rom rasă. Cruciulițele se fac din ciocolată albă şi mai adăugăm fructe de pădure şi puţină gelatină.
POFTĂ BUNĂ !
Cezar Firu