Un patron din Bucureşti îşi închide singur clubul: „De astăzi nu mai pot să îmi asum vieţi”
Patronul clubului Expirat din Bucureşti mărturiseşte într-o postare pe facebook că pune în pericol siguranţa oamenilor şi decide să îşi închidă afacerea. Se numeşte Andrei Sosa, iar mărturia lui denunţă viciile unui sistem corupt, în care fiecare închide ochii, deşi este conştient că încalcă legea.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 2 noiembrie 2015, 10:34
Am preluat integral textul publicat pe contul său de facebook:
Îmi cer scuze şi imi asum,
Din 2003 am pus viaţa a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend şi cate-odata şi în timpul sãptamânii.
Poate, sa-mi cumpãr un G-Klasse, poate cã mai mult de atât nu m-a dus capul sã fac… Am terminat o facultate tehnicã, aş fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am eşuat în „meseria” asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoaşterea in amãnunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit dupa calificarea mea sã vãd câţi amperi sunt in tabloul de siguranţe şi dacã poate sã ia foc vreun cablu. Nici mãcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule „avarii: electrice in aştia 14 ani. Şi mult improvizatii…
Cred cã alãturi de Fire si Club A suntem cei mai vechi care încã mai funcționãm in Bucureşti.
Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Ştiu ca o sa facã mulţi ani de puşcarie. Ar fi trebuit sã mã ia şi pe mine.
Chiar dacã, pâna la experienţa actualã, cred cã am fãcut aproape tot ce mã ducea capul.
În alt context am facut un bilanţ al taxelor pe care le-am plãtit la statul român doar în ultimii 5 ani – 2.700.000 lei
Ce **** mea a fãcut statul cu banii aştia? Banii aştia sunt banii plãţiti de fiecare care a bãut o bere prin Expirat…
Am funcţionat pe „propria rãspundere” de 14 ani…
Ne-a „tras cineva de urechi” in anii aştia?
Ştiu şi vãd cã funcţionarii statului stau pe salarii de 2 lei şi ar trebui şã-şi asume multe. Ştiţi care e paradoxul – clãdirea în care e Expiratul şi Energiea este construitã in 1913 ca o investiţie privatã de un doctor – Leonte Anastasievici. Este numele strãzii pe care am parcat maşina la al 4-lea spital cãutându-l pe Ruginã – Spitalulul Municipal. Vã daţi seama „câti bani fãcea” un medic acum 100 de ani?
Ştiti cum se obţine autorizaţia de funcţionare de la primãrie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai – CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxã etc. şi prin aprilie se eliberezã autorizaţia. Credeţi-mã cã un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate sã analizeze şi sa dea o autorizaţie pe baza actelor cerute. Treabã de 20 minute in 4 luni…
Nimeni nu işi asuma responsabilitãţi.
Şi mã repet şi mã pun în capul listei.
Vrem demisii şi aşa ar trebui sã facã nişte oameni normali la cap.
Încã nu conştientizâm conceptul de demisia de onoare.
Nu implicã asumarea vinovãţiei, ci asumarea unui sistem in care eşti şi care nu funcţioneazã cum trebuie, nu neapãrat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat nu a
funcţionat.
Eu îmi dau demisia.
Expirat-ul din Bucureşti se închide.
De astazi nu mai pot sã-mi asum vieţi. Sau poate pot. Om vedea.
P.S. A venit mult anunțatul control de la Ponta. 20 de uniforme de la Poliţia locala. O singurã domnişoarã de la ISU. Luni dimineaţa, înainte sã merg la Ruginã o sa trec sa vãd dacã am greşit in „declaraţia pe propria raspundere”. Eu zic cã nu. Nu a murit/ sau nu a pãţit nimeni nimic grav în acești ani.
Din partea politiei locale, dupã toate actele cerute am primit amenda 1000 lei ca mai aveam terasa deschisa (afara etau 8-10 grade). Principiul românesc al oricãrei autoritãţi cã trebuie sã dãm oricum amendã.
P.S.2 În sectorul 4 primarul zice cã nu stie şi nu îşi poate asuma nici-o vinã. În sectorul 5, nu mai avem primar – cred cã ştiţi…
P.S.3 Din pãcate statul este duşmanul „de clasã” al oricãrui „mic/ mediu” comerciant. Ãla mare are lobby, noi suntem „mici/medii şpãgari”
Pardon!!! Bre… Ar trebui sã ne fie partener… dar asta e o altã discuţie
P.S. 999 Atâtea astea am vorbit atat de des cu Rugina pentru cã am ştiut/ vãzut/ criticat/ dezbãtut degeaba la un şpriţ…
Sursa: contul de facebook Andrei Sosa
Anca Mureşan BOTA