Nu ne îmbolnăvim de cancer dacă mâncăm carne din România
Riscul îmbolnăvirii de cancer pe fondul consumului de carne roşie şi carne procesată, aşa cum anunţase iniţial Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este minim dacă materia primă provine din România, anunţă medicii şi cercetătorii sălăjeni.
Potrivit oamenilor de ştiinţă din acest judeţ, carnea roşie obţinută în fermele din ţara noastră este, cel puţin deocamdată, curată din punct de vedere al conţinutului. Ei susţin că furajarea animalelor nu include atât de multe substanţe chimice artificiale, aşa cum se întâmplă în tot mai multe ferme mari din întreaga lume.
Medicii sălăjeni sunt însă deranjaţi că tot mai multe preparate din carne, mai ales mezelurile, conţin etichete aproape imposibil de citit şi de înţeles chiar şi de un specialist în chimie.
Articol editat de , 4 noiembrie 2015, 09:15
Adrian Lungu