Ce alimente provoacă depresie
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea of Las Palmas de Gran Canaria şi Universitatea din Granada au alcătuit lista neagră a alimentelor care ne provoacă depresie, irascibilitate și anxietate. La cercetare au participat 9.000 de subiecţi care nu sufereau de boli depresive şi care nu consumau antidepresive, notează 20minutos.es.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 noiembrie 2015, 06:00
Participanții au acceptat să consume doar fast-food și produse de patiserie preparate industrial. Ulterior, după şase luni de experiment, 493 de persoane au fost diagnosticate cu depresie. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că există o relaţie directă între cantitatea consumată de hrană ieftină preparată rapid şi depresia, stările de anxietate.
Există şi alţi factori care indică faptul că persoanele care consumă mâncare tip fast-food au un risc dublu de a suferi de depresie, faţă de cei care aleg o masă sănătoasă. În urma recentului studiu, specialiştii au constatat că subiecţii care consumau mai multe produse de tip fast-food şi produse coapte industrial erau mai predispuşi spre celibat, spre o viaţă mai sedentară şi spre consumarea unor produse cu un aport caloric redus, în detrimentul fructelor, peștelui, legumelor şi uleiului de măsline. Fumatul şi un program de lucru săptămânal de peste 45 de ore reprezentau alţi factori agravanţi.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: