Cluburi neautorizate de ISU, în Transilvania
CLUJ
Articol editat de , 9 noiembrie 2015, 12:36 / actualizat: 11 noiembrie 2015, 11:03
Pompierii au aplicat amenzi de peste 75.000 de lei în urma controalelor pe care le-au efectuat în cluburile, barurile, cafenelele şi restaurantele din Cluj-Napoca.
Principala neregulă depistată a fost lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au închis 18 localuri din Cluj-Napoca şi au dat amenzi de peste 50.000 de lei pentru lipsa extinctoarelor, ventilarea necorespunzătoare din aceste spaţii, precum şi pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare.
În paralel, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă efectuează controale la firmele care comercializează materiale pirotehnice.
Darian Sacalis
………………………………………………..
SĂLAJ
Două cluburi din municipiul Zalău au fost închise la solicitarea proprietarilor, pentru audit intern, conform informaţiilor furnizate de ISU Porolissum.
Adrian Lungu
………………………………
SATU MARE
În Satu Mare, trei cluburi, din cele 4 controlate până acum de autorităţi, NU au autorizaţie eliberată de ISU. Cu toate acestea, cluburile nu au fost închise. Proprietarii unităţilor au fost sancţionaţi cu amenzi între 5.000 şi 10.000 lei.
Toate cele 60 de obiective din Satu Mare – cluburi, baruri, discoteci, săli de spectacole şi de cinematograf, restaurante şi centre comerciale – vor fi verificate până la mijlocul lunii decembrie de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someş.
Pompierii din toată ţara au început săptămâna trecută o amplă campanie de verificări în cluburi, pentru a constata dacă sunt respectate sau nu normele privind prevenirea şi protecţia în cazul situaţiilor de urgenţă.
Stela Tudor
…………………………..
SIBIU
Inspecția de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a organizat și desfășurat, în perioada 06-08 noiembrie, 10 acțiuni de control la unităţile de alimentaţie (baruri, discoteci, cluburi) din municipiul Sibiu.
Pe timpul desfășurării acestor activități s-au constatat 29 de deficienţe, din care una a fost înlăturată pe timpul controlului. Ca urmare a neregulilor constatate s-au aplicat un număr 16 sancțiuni, cuprinzând 7 avertismente și 9 amenzi în cuantum de 401.000 lei.
Principalele deficienţe constatate se referă la: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, nemarcarea tuturor căilor de evacuare, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice.
Neregulile constatate nu s-au încadrat în categoria celor prevăzute în Hotărârea de Guvern nr.915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți.
Inspecţia de prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.