Chipsurile nocive pentru copii
Chipsurile de cartofi reprezintă cel mai nociv aliment pentru copii, susţin cercetătorii britanici, potrivit unui studiu recent despre cele mai nocive alimente consumate de copii.
Articol editat de cristina.rusu, 12 noiembrie 2015, 06:00
Numărul copiilor care suferă de obezitate creşte în mod alarmat în fiecare an, obezitatea progresând rapid în rândul copiilor.
Cercetătorii britanici au reuşit să descopere alimentele care prezintă un risc major pentru sănătatea copiilor şi care duc la aceste rezultate.
Au fost analizate informaţiile şi datele obţinute de la peste 4.000 de copii, care au luat parte la acest studiu.
După cum au constatat cercetătorii, consumul chipsurilor de cartofi duce cel mai frecvent la apariţia kilogramelor în plus. De asemenea, cercetătorii nu recomandă copiilor să consume cartofii pai, carne de pui prăjită sau peşte prăjit, unt procesat, dulciuri şi preparate de patiserie, băuturi carbogazoase.
Cartoful este un aliment foarte caloric, care poate fi consumat fiert pentru a se evita problemele cu greutatea.
De asemenea, cercetătorii mai recomandă consumul de carne de pasăre fiartă şi cerealele nerafinate.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.