Ascultă Radio România Cluj Live

Chipsurile nocive pentru copii

Chipsurile de cartofi reprezintă cel mai nociv aliment pentru copii, susţin cercetătorii britanici, potrivit unui studiu recent despre cele mai nocive alimente consumate de copii.

chipsuri
Foto: chipsuri

Articol editat de cristina.rusu, 12 noiembrie 2015, 06:00

Numărul copiilor care suferă de obezitate creşte în mod alarmat în fiecare an, obezitatea progresând rapid în rândul copiilor.

Cercetătorii britanici au reuşit să descopere alimentele care prezintă un risc major pentru sănătatea copiilor şi care duc la aceste rezultate.

Au fost analizate informaţiile şi datele obţinute de la peste 4.000 de copii, care au luat parte la acest studiu.

După cum au constatat cercetătorii, consumul chipsurilor de cartofi duce cel mai frecvent la apariţia kilogramelor în plus. De asemenea, cercetătorii nu recomandă copiilor să consume cartofii pai, carne de pui prăjită sau peşte prăjit, unt procesat, dulciuri şi preparate de patiserie, băuturi carbogazoase.

Cartoful este un aliment foarte caloric, care poate fi consumat fiert pentru a se evita problemele cu greutatea.

De asemenea, cercetătorii mai recomandă consumul de carne de pasăre fiartă şi cerealele nerafinate.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate