Atracţii turistice din Alba la Târgul de Turism al României
Consiliul Judeţean Alba participă în perioada, 12-15 noiembrie 2015, la cea de-a XXXIV-a ediţie a Târgului de Turism al României, eveniment care se desfăşoară în Centrul Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti.
Articol editat de Carmen Sas, 13 noiembrie 2015, 12:00
Delegaţia judeţului Alba este formată din membri ai Serviciului Turism din Consiliul Judeţean Alba, din reprezentanţi ai Centrelor de Informare Turistică din judeţul Alba şi din muzeografi ai Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia. Scopul participării la acest târg – eveniment esenţial pentru prezentarea ofertei turistice româneşti pentru sezonul de iarnă 2015-2016 – este de a reflecta potenţialul întregului judeţ Alba atât prin materiale promoţionale, cât şi prin contact direct cu vizitatorii târgului.
Oferta turistică a Consiliului Judeţean Alba, pentru această ediţie a târgului, este valorificată prin intermediul a două standuri expoziţionale, distincte ca imagine şi concept, dar unitare ca adresabilitate. Este vorba despre un stand de promovare turistică a judeţului Alba, în care expun atât centre de informare turistică din judeţ, cum ar fi cele de la Albac, Câmpeni, Şugag şi Zlatna, cât şi de Serviciul Turism al Consiliului Judeţean Alba. Astfel, toate regiunile turistice ale judeţului Alba, beneficiază de o reprezentare integrală în cadrul târgului. Materialele de promovare ale centrelor de informare, precum şi ale Serviciului Turism, cuprind pliante de prezentare de la toate unităţile de cazare din judeţ; broşuri cu destinaţii şi activităţi turistice, care corespund fiecărei regiuni; flyere şi pliante cu unităţi de cazare specifice; fotografii şi filme cu potenţialul turistic al judeţului Alba.
Cel de-al doilea, este standul de promovare turistică a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, de la Alba Iulia. Un stand dedicat exclusiv celebrării a unui secol de existenţă a României, conceptul standului fiind „100 de ani de România, 1918-2018”, cu accent pe celebrarea zilei de 1 decembrie 2015, la Alba Iulia, ca spaţiu ideal pentru petrecerea Zilei Naţionale a României. Standul este centrat pe oferta turistică a Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, ale cărui materiale de promovare – pliante cu evenimente, servicii, monumente istorice, personaje istorice, costume, colecţii, exponate speciale – prezintă produsele turistice de succes ale acestei instituţii. De asemenea, standul prezintă produse turistice ale Muzeului Naţional al Unirii, precum personaje istorice (Camil Velican, primar al Alba Iuliei în perioada interbelică şi un soldat din vremea Primului Război Mondial), o reconstituire a straielor lui Mihai Viteazu aşa cum îl vedem în imaginile de epocă, o reconstituire a credenţionalelor (mandatelor) pe care le-au primit cei 1.228 de delegaţi pentru participarea la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, în 1918. (Rareş Tileagă, reprezentantul Serviciului Turism, Consiliul Judeţean Alba).
Târgul de Turism al României este cel mai important eveniment dedicat turismului din România şi reuneşte, timp de patru zile, atat profesioniştii din domeniu, cât şi publicul interesat de călătorii, vacanţe şi programe de recreere. În acest scop, organizatorii şi-au propus să deschidă porţile tuturor celor implicaţi direct pe această piaţă: tour-operatori şi agenţii de turism; unităţi de cazare; firme şi autorităţi care administrează obiective şi atracţii turistice; administraţii publice locale şi regionale; organizaţii şi asociaţii de turism; firme care oferă servicii de transport în scopuri turistice; firme care oferă servicii IT şi software în turism; producători de gadget-uri; furnizori de servicii de educaţie / training / cariere în turism. În total, participă peste 200 de companii din 25 de ţări, pe o suprafaţă totală de peste 15.000 mp.
Târgul de Turism al României este un eveniment organizat în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc – FPTR, Organizaţia Patronală a Turismului Balnear – OPTBR, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC şi cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism – ANAT.
Cezar Firu
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.