Crăciun în Dubai sau la restaurantul din centru?
Suntem tot mai aproape de Crăciun, iar ofertele de masă, petrecere sau ambele au început să apară de la hoteluri, restaurante şi locuri mai exotice, precum Hotelul de Gheaţă.
Articol editat de , 17 noiembrie 2015, 15:56 / actualizat: 13 iulie 2017, 11:11
Cu o lună înainte de Crăciun, oamenii îşi fac rezervări de bilete spre locuri calde, cu ape termale, mese copioase şi accesibile ca preţ. Majoritatea rezervărilor se fac pentru perioada în care Moşul trebuie să vină să lase cadourile sub brad. Bradul este însă înlocuit în multe cazuri de palmierii din Dubai, conform agenţiilor de turism sibiene. De Revelion, oamenii preferă să stea acasă sau să iasă la restaurantele din oraş. Maria, agent de turism, vine cu detalii.
Sibienii sunt un pic mai conservatori de Revelion. Stau pe acasă şi petrec. De Crăciun tendinţa este de a pleca la ape termale pentru relaxare, cum ar fi în Dubai. Mai este în trend şi pachetul lui Moş Crăciun, dar pe acesta nu şi-l permite toată lumea. Majoritatea aleg pachetele care îi duc undeva la căldură. (Agent de turism Sibiu)
Cei care aleg să rămână pe lângă casă în perioada sărbătorilor de iarnă, dar îşi doresc totuşi un Crăciun ca în poveşti, pot să aleagă între câteva zile petrecute la Palatul Brukenthal din Avrig sau la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac.
Noi le garantăm oaspeţilor noştri o atmosferă de sărbătoare, cu specific ardelenesc, iar în seara de Ajun aşteptăm colindători. Până în acest moment au fost rezervate toate camerele pentru Revelion. Mai avem câteva locuri pentru Crăciun. De asemenea, cei care doresc să vină să ia masa cu noi, mai pot face acest lucru, dar trebuie să se grăbească cu rezervările.
În ceea ce priveşte Hotelul de Gheaţă, vom începe construcţia în jurul datei de 2 decembrie şi îi vom primi pe oaspeţi cel târziu în ajunul Crăciunului. Anul acesta, tema aleasă pentru decor va fi Europa. Vom avea 12 camere amenajate în funcţie de specificul unei ţări din Uniunea Europeană. Pentru cei care îşi doresc mai multă intimitate, vom construi şi 3 iglu-uri. (Lidia Bădilă, purtător de cuvânt al celor două locaţii)
Există o opţiune şi pentru sibienii care preferă o seară liniştită la un restaurant din vecinătate. Restaurantele oraşului sunt pregătite cu mâncăruri tradiţionale şi preţuri pentru toate buzunarele.
Noi avem un pachet d e 3 nopţi de cazare cu masa festivă inclusă şi mic dejun cu undeva la 1000 de lei pe cameră. Masa de Crăciun o să fie o gustare, cu peşte cu garnitură, ciorbă, alune, fructe şi băuturi alcoolice şi non-alcoolice. Meniul de bază constă în specialitate cu umpluturi şi sosuri diverse.
Avem un meniu special creat pentru Crăciun. Servim ciorbă de perişoare, sărmăluţe, piure de cartofi cu cârnaţi, carne de porc, profiterol şi seara muşchi sibian.
Una din cele mai importante atracţii ale Crăciunului în Sibiu este Târgul de Crăciun, care este programat să fie inaugurat vineri, 20 noiembrie. Târgul aduce bunătăţi din toate colţurile ţării şi numeroase modalităţi de petrecere a timpului liber, precum şi un brad de 20 de metri înălţime.
Cristina Bălău
Puteţi să ascultaţi Radio Antena Sibiului online AICI.