Lecția de prim ajutor, gratuită în Cluj-Napoca [FOTO]
Asociația MaiMultVerde și NN Asigurări de Viață în parteneriat cu SMURD organizează un curs gratuit de prim ajutor pentru publicul larg în Cluj-Napoca, în cadrul programului Lecția de prim ajutor. 40 de clujeni interesați să învețe tehnici de prim ajutor în situații de urgență sunt așteptați miercuri, 18 noiembrie, de la ora 16.30 la sediul NN Asigurări de Viață din Calea Moților nr. 6-8.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 18 noiembrie 2015, 06:00 / actualizat: 18 noiembrie 2015, 21:01
Programul Lecția de prim ajutor extinde astfel cursurile gratuite susținute de instructori SMURD la nivel național. Până acum au fost organizate cursuri de prim ajutor în Constanța, Sibiu și Iași. Ultimul curs din cadrul programului va fi organizat la Timișoara. În fiecare oraș, 40 de persoane sunt așteptate să participe la aceste cursuri în cadrul cărora vor afla informațiii despre suportul vital de bază și alte măsuri care pot fi luate în situații de urgență medicală de către persoane fără o pregătire medicală de specialitate și vor exersa practic manevrele alături de instructorul SMURD.
Înscrierea participanților se face online pe site-ul www.lectiadeprimajutor.ro, participarea fiind gratuită. Până acum peste 1.400 de persoane au participat la cursurile organizate prin programul Lecția de prim ajutor în toată țara. Programul a fost lansat în anul 2011 cu scopul de a facilita accesul publicului larg fără pregătire medicală la informații esențiale despre acordarea primului ajutor în situații de urgență.
Programul Lecția de prim ajutor este dezvoltat de Asociaţia MaiMultVerde şi NN Asigurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD și include o serie de instrumente utile, precum platforma online www.lectiadeprimajutor.ro, aplicaţii pentru telefoane mobile și tablete disponibile în App Store și Google Play (http://lectiadeprimajutor.ro/aplicatii-pentru-android-si-iphone/) şi cursuri gratuite de prim ajutor, care îi pot ghida pe cei interesați în aflarea informațiilor de bază de acordarea primului ajutor. Totodată, ca parte a programului au fost dezvoltate lecții video (http://lectiadeprimajutor.ro/lectii-video/) și o serie de animații disponibile pe canalul YouTube al programului – Trusa de prim ajutor, Improvizația de prim ajutor, Procedura de apelare 112, Defibrilatorul și Siguranța salvatorului.
Peste 1,5 milioane de persoane au interacționat până acum cu instrumentele oferite prin programul Lecția de prim ajutor.
Redacția
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: