Ce gătim pe timpul Postului?
Localităţile Ileanda, Crasna, Pericei, Sărmăşag, dar şi Buciumi şi Sag găzduiesc la acest sfârşit de săptămână adevărate tărguri de produse de post, toate fiind obţinute de producători locali.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 21 noiembrie 2015, 15:17 / actualizat: 23 noiembrie 2015, 11:32
În centrul atenţiei se află conservele, murăturile, ciupercile crude sau uscate, preparatele din ciuperci, iar la final sarmalele cu păsat, sarmalele cu ghebe sau cu hribi, totul într-o atmosferă deosebită în care sunt prezentate inclusiv obiceiuri specifice perioadei de post.
Nu lipsesc nici ultimele producţii de verdeţuri: mărar, pătrunjel, ceapă verde sau ridichi, toate obţinute de legumicultori din Crasna şi Pericei.
Nu lipsesc nici demonstraţiile culinare, cele mai apreciate fiind preparatele cu şi din ciuperci, potrivit promotorului bucatăriei ardeleneşti, Mircea Groză.
Adrian Lungu