Ascultă Radio România Cluj Live

Învață meserie de la Chef Adrian Hădean

10 tineri cu posibilităţi financiare reduse au şansa să urmeze cursurile gratuite ale Școlii de Bucătari derulate de Asociaţia „Adi Hădean” în parteneriat cu USAMV Cluj, prin Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

adi hadean masterchef
Foto: adi hadean masterchef

Articol editat de cristina.rusu, 24 noiembrie 2015, 10:00

Proiectul Cursuri de bucătari pentru tineri, denumit generic Școala de bucătari, va fi lansat oficial în cadrul unei conferințe de presă, organizată marţi, 24 noiembrie, de la ora 14:00, la sediul facultății (Calea Florești nr. 64, Stația Pilot de Panificație).

În cadrul conferinței vor participa doamna Sevastița Muste, decan al Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, doamna Socaciu Carmen, prorector USAMV Cluj și chef Adrian Hădean, fondator al asociației care îi poartă numele și inițiator al proiectului.

Proiectul, primul derulat sub sigla Asociației „Adi Hădean”, a început pe 19 octombrie și dă ocazia unui număr de 10 tineri, absolvenți de liceu, să urmeze un stagiu de pregătire de un an de zile.

Stagiul va cuprinde, pe lângă cursurile de teorie, care vor dura 14 săptămâni (octombrie 2015 – ianuarie 2016), și ore de practică desfășurate în bucătăriile unor restaurante de renume din Cluj-Napoca (februarie – iunie 2016).

Școala de bucătari este un proiect pe care intenționez să-l dezvolt în fiecare an și care să ofere șanse reale unor tineri de a se dezvolta profesional. La finalul cursului, pe lângă experiența acumulată, cursanții se vor bucura și de o recomandare din partea mea și a bucătarilor care le-au supravegheat activitatea, sporind astfel șansele unei angajări în domeniu. (Chef Adrian Hădean)

Scopul declarat al Asociaţiei „Adi Hădean” este educația gastronomică, astfel încât, nu întâmplător, primul proiect este o școală destinată tinerilor cu pasiune și talent, dar care nu dispun de posibilitățile financiare pentru a se înscriere la cursuri de specialitate.

Proiectul își propune să asigure personal cu experiență relevantă în domeniul culinar, cel puțin la nivelul pieței clujene. La finalul proiectului, cei 10 tineri vor reprezenta o resursă umană instruită și pregătită pentru a face față, cu succes, cerințelor impuse de bucătăriile profesioniste.

Prezentare Facultate Știința și Tehnologia Alimentelor:

Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are cât şi prin obiectivele pe care și le-a propus într-un domeniu vital al existenței. Alimentele pe care omenirea le consumă pot avea un impact determinant asupra evoluției acesteia, recunoscut tot mai mult în cercetările numeroase şi costisitoare din acest domeniu.

Facultatea de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor este cea mai oportună alegere pentru o carieră pe care orice tânăr absolvent de liceu o poate face, îmbinând dorinţa, pasiunea pentru alimente şi o nutriţie sănătoasă cu nevoia reală a pieţei forţei de muncă din domeniul Ingineriei Produselor Alimentare.

Suntem cu toţii preocupaţi de un confort alimentar care să asigure sănătatea oamenilor motiv pentru care absolventul acestei facultăţi are o responsabilitate deosebită comparabilă cu a medicului. Este o facultate în care imaginația, creativitatea, inițiativele sunt la ele acasă, iar posibilităţile de afirmare sunt foarte variate. Este o profesie nobilă căutată și apreciată în țările puternic dezvoltate, ceea ce arată o dată în plus importanța și viitorul acestei profesii.

Prezentare Asociație Adi Hădean:

Asociația Adi Hădean a fost înființată în ianuarie 2015 cu scopul principal de a promova proiecte care aduc în prim plan bucătăria românească, precum și diverse acțiuni din domeniul culinar și social.

Asociația este un proiect important al lui Adi Hădean, de numele căruia se leagă o serie de alte proiecte, cu impact în viața comunității și evenimente pe care le-a susținut și promovat de-a lungul timpului.

Adrian Hădean reuşeşte să se evidenţieze nu doar prin talentul şi pasiunea pentru ceea ce face, cât şi prin ideile sale creative şi implicarea în cauze sociale.

Blogul său culinar este vizitat de peste 13 milioane de oameni în ultimii 5 ani şi se bucură de un trafic impresionant, inclusiv pe pagina sa de facebook.

Pasiunea cu care scrie, găteşte şi talentul său aparte l-au făcut pe Adrian Hădean unul dintre principalii bloggeri ai Clujului şi unul din principalii bloggeri culinari din România.

 

Redacția

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

Cum combatem pielea uscată, în lunile de iarnă?
Diverse duminică, 19 ianuarie 2025, 12:00

Cum combatem pielea uscată, în lunile de iarnă?

Pielea uscată este o problemă frecventă, mai ales în lunile de iarnă, când aerul rece şi încălzirea usucă excesiv epiderma.   Multe...

Cum combatem pielea uscată, în lunile de iarnă?
Mare progres științific: cauza evoluției unui cancer grav la copii
Diverse duminică, 19 ianuarie 2025, 00:00

Mare progres științific: cauza evoluției unui cancer grav la copii

Osteosarcomul – un cancer osos agresiv care afectează în principal copiii și tinerii între 10 și 20 de ani – ascunde un sistem...

Mare progres științific: cauza evoluției unui cancer grav la copii
Anumite tipuri de brânză pot fi cele mai bune remedii pentru sănătatea ficatului
Diverse sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 12:00

Anumite tipuri de brânză pot fi cele mai bune remedii pentru sănătatea ficatului

Brânzeturile maturate, precum cheddar, parmezan, brie, brânză albastră, gouda şi unele tipuri de mozzarella, pot fi cele mai bune remedii pentru...

Anumite tipuri de brânză pot fi cele mai bune remedii pentru sănătatea ficatului
La mare căutare pâinicile aburinde în formă de șarpe
Diverse sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 00:00

La mare căutare pâinicile aburinde în formă de șarpe

Provincia Shanxi este cunoscută pentru preparatele sale realizate din făină.   Huamo, cum este numită pâinea chinezească în diferite...

La mare căutare pâinicile aburinde în formă de șarpe
Diverse vineri, 17 ianuarie 2025, 12:00

Edamame – o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale

Edamame sau soia verde este un aliment popular în bucătăria asiatică. Pe lângă gustul său, această legumă a devenit cunoscută la nivel...

Edamame – o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale
Diverse vineri, 17 ianuarie 2025, 00:00

Ce legătură este între zațul de cafea și alunecarea pe gheață?

În lunile de iarnă, ne confruntăm cu multe provocări, printre care străzile şi trotuarele îngheţate.   Cel mai adesea, pentru evitarea...

Ce legătură este între zațul de cafea și alunecarea pe gheață?
Diverse joi, 16 ianuarie 2025, 12:00

Dacă ar fi posibilă ştergerea amintirilor urâte?

În timp ce amintirile se află în centrul unui proces foarte complex, posibilitatea de a șterge unele dintre ele prezintă un mare interes pentru...

Dacă ar fi posibilă ştergerea amintirilor urâte?
Diverse joi, 16 ianuarie 2025, 10:32

Un copil a găsit un glonţ într-o chiflă

Direcția regională a Poliției Naționale a Ucrainei a transmis că oamenii legii au fost sesizaţi de către un profesor de la unul dintre liceele...

Un copil a găsit un glonţ într-o chiflă