Trafic îngreunat și blocaje pe drumurile din Transilvania
Plecaţi la drum doar dacă aveţi maşina echipată pentru iarnă! Ninsoarea începută în dimineaţa zilei de joi, 26 noiembrie a afectat cel mai mult traseul Turda – Cluj Napoca – Pădurea Craiului, precum şi zona Beliş, însă reprezentanţii Direcţiei Regionale de Durmuri Cluj dau asigurări că nu există şosele cu circulaţie îngreunată din cauza condiţiilor meteo.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 26 noiembrie 2015, 10:46 / actualizat: 27 noiembrie 2015, 11:08
Echipele de deszăpezire au intervenit de la primele ore ale dimineţii, pentru a nu exista niciun fel de probleme în trafic.
În Pasul Tihuţa şi pe drumurile naţionale din Maramureş ninsorile au fost mai puţin abundente şi drumarii nu s-au confruntat cu probleme deosebite.
Se acţionează cu material antiderapant şi pe drumurile judeţene din Cluj. Deocamdată stratul de zăpadă nu depăşeşte 4 – 5 centimetri, motiv pentru care echipele de deszăpezire nu au intervenit cu utilaje cu lamă.
Directorul Regiei de Administrare a Patrimoniului, Mircea Avram, a precizat că au fost câteva blocaje în trafic din cauza mai multor şoferi care nu şi-au echipat maşinile cu cauciucuri de iarnă.
Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe drumul european Zalău – Cluj-Napoca în zona Meseş din cauza zăpezii.
Mai multe autocamioane au rămas blocate, iar circulaţia este îngreunată.
Adrian Lungu a stat de vorbă cu câţiva şoferi:
Am rămas blocat, a venit iarna pe nepregătite, stăm de o oră, o oră și jumătate, drumul e plin de zăpadă, a trecut o sărăriță nu dă cu sare, nu dă cu nimic și stăm aici, blocați și sus în vârf. Sunt vreo 5, 6 mașini acolo nu se poate trece. Avem anvelope de iarnă, da ce să faci cu ele.
În Zalău a plouat, aici ninge. Stăm până vine, a trecut o sărăriță da numa cu nisip o dat, fără sare.
Am început să urcăm, jos e uscat și aici e dezastru, zăpadă și nu se poate urca. Stau de vreun ceas și tot zice că vin sărărițele dar tot nu vin.
Așteptăm, așteptăm, de făcut nu putem face nimic.
Şoferii care circulă pe tronsonul Satu Mare – Zalău – Cluj-Napoca sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător cu anvelope de iarnă. În zonă au fost trimise mai multe autospeciale care împrăştie material antiderapant.
Pe toate drumurile din judeţul Sibiu se circulă în condiţii de iarnă, iar utilajele de deszăpezire acţionează pentru curăţarea carosabilului. În multe zone ninge abundent şi la această oră.
Cel mai consistent strat de zăpadă s-a depus la munte. Astfel, la Bâlea Lac, la 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 29 de centimetri, în timp ce în staţiunea Păltiniş este de 8 centimetri.
Sâmbătă, la Păltiniş se va deschide sezonul de schi la complexul Arena Platoş, iar la Bâlea Lac, săptămâna viitoare va începe construcţia noului Hotel de Gheaţă.
Mihai Miclăuş/ Adrian Lungu/ Radio Antena Sibiului
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.