Ascultă Radio România Cluj Live

Specialistii recomandă: beţi cafea verde!

Cafeaua Arabica este specia de arbore de cafea cea mai răspândită şi mai apreciată, considerată prima specie de cafea care a fost cultivată, fiind prezentă în sud-vestul Etiopiei de mai bine de o mie de ani. Este preţuită pentru boabele sale de calitate superioară, de formă alungită şi culoare verzui-albăstruie. Cafeaua arabică are nevoie de soluri bogate în minerale şi o temperatură constantă de aproximativ 20 de grade Celsius. Ea creşte la o altitudine de peste 600 de metri.

cafea-verde
Foto: cafea-verde

Articol editat de , 28 noiembrie 2015, 06:00

Boabele măcinate de cafea verde Arabica se folosesc cu succes în curele de slăbire şi detoxifiere datorită acidul clorogenic prezent în cantitate mare, substanţa-minune care vă ajută să slăbiţi rapid şi sănătos. Acest acid stimulează arderea grăsimilor din organism, reduce absorbția de zahăr, scade glicemia şi poate împiedica formarea de noi depozite grase. Pentru preparare, se infuzează 10-12 grame de cafea verde la 100-150 ml de apă potabilă, care este încălzită până la o termperatura de 60-70 de grade Celsius.

Cafeaua verde este cafeaua crudă, neprăjită şi neprocesată, neprelucrată termic, având gust de cafea, dar având o aromă mult mai intensă. Băutura din cafeaua verde măcinată se aseamănă mai mult cu un ceai.

Proprietăţile cafelei verzi acoperă o arie largă de afecţiuni: luptă împotriva radicalilor liberi şi previne cancerul; ajută la eliminarea kilogramelor nedorite; acţionează ca un tonic pentru activitatea cerebrală; reduce stresul oxidativ cu 12%-16% şi astfel îmbătrânirea este amânată; acţionează ca un tonic general; diminuează riscul de diabet; ajută la detoxifierea ficatului; luptă cu bacteriile şi viruşii, având efecte antiinflamatoare, antipiretice şi antiseptice; scade colesterolul rău şi îl creşte pe cel bun; scade tensiunea arterială; elimină insomnia.

 

RADOR

 

Radio Cluj se poate asculta şi online AICI:

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate