La ce e bun caju-ul
Caju este un copac din familia Anacardiaceae, membru al aceleiași familii din care face parte fisticul și fructul mango.
Articol editat de cristina.rusu, 5 decembrie 2015, 06:00
Nucile de caju sunt de fapt semințe, care sunt atașate în partea de jos a fructelor caju, din copacul care creşte în regiunile de coastă din nord-estul Braziliei.
Copacii de caju sunt înalţi de circa şase metri, iubesc căldura şi au nevoie de o climă uscată.
Nucile de caju sunt un supliment alimentar excelent, atât pentru persoanele care urmează o dietă de slăbit, cât și pentru toți cei care doresc un stil de viață sănătos.
Caju este o sursă excelentă de proteine şi fibre, fiind bogat în potasiu, vitamina C, acid folic.
De asemenea, aceste seminţe au un aport important de magneziu, fosfor, seleniu şi cupru.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.