Cum se pot evita amenzile în restaurante
Toate unităţile de alimentaţie publică din Sălaj care organizează petreceri de sărbători sunt atent verificate în această perioadă de inspectori sanitari şi comisari în protecţia consumatorilor.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 7 decembrie 2015, 14:00
Dr. Angela Badea avertizează că igiena este esenţială în unităţile de alimentaţie publică pentru prevenirea unor eventuale incidente cu urmări deosebit de grave.
Prima măsură este spălarea mâinilor, mâinile trebuie spălate de fiecare dată, de câte ori intrăm în contact cu un obiect, cu apă şi săpun pentru a diminua din cantitatea bacteriană. (Dr. Angela Badea)
Avertismente vin şi de la inspectorii sanitari atât pentru coordonatorii bucătăriilor din restaurante cât şi pentru proprietarii de hoteluri sau pensiuni care organizează vacanţe.
Cu privire la prevenirea trichinelozei, cea mai importantă metodă este examenul trichineloscopic al cărnii înainte de a se da în consum şi chiar dacă unii sunt tentaţi să creadă că prin afumare, prin sărare, prin păstrare la rece, refrigerare, congelare ar fi suficiente măsuri pentru prevenirea trichinelozei, nu este deloc aşa pentru că aceste metode de conservare a cărnii nu distrug trichinela. (Dr. Nicolae Mocuţa)
Sfaturile vin şi de la specialiştii în bucătăria ardelenească:
Aş recomanda să asocieze întotdeauna carnea cu multe verdeţuri şi cu multe legume, trebuie să aibă grijă şi de cei mai mici şi de cei mai în vârstă şi să gătim cât putem de corect din punct de vedere al sănătăţii noastre, să alegem carnea mai slabă. (Mircea Groza)
Verificările vizează atât restaurantele cât şi pensiunile, unităţile cu nereguli urmând să fie sancţionate sau chiar închise acolo undeva fi cazul.
Adrian Lungu
Ascultă Radio Cluj online AICI: