O poveste cu spiriduşi la Atelierul lui Moş Crăciun
Povestea despre cum Moş Crăciun şi-a găsit o armată de noi spiriduşi la Atelierul amplasat în Târgul de Crăciun de la Sibiu.
Articol editat de , 7 decembrie 2015, 13:12 / actualizat: 13 iulie 2017, 11:09
A fost odată ca niciodată, undeva departe, la Polul Nord, un loc foarte special şi magic. Se spune că doar cei care cred cu adevărat pot să vadă casa fermecată a lui Moş Crăciun. Ei bine, acolo sus, deasupra zăpezilor, în casa celor 7 reni şi a spiriduşilor moşului, există un atelier de creaţie, unde sunt făcute toate cadourile pe care moşul le lasă copiilor cuminţi de Crăciun. Pentru că acolo spiriduşii fac jucării doar pentru micuţi, Moş Crăciun s-a gândit că ar fi indicat să creeze un atelier în care cineva să inventeze şi lucruri practice, precum ornamente de brad sau lumânări. Aşa a apărut Atelierul lui Moş Crăciun de lângă bradul impunător din Piaţa Mare a Sibiului. Aici micuţii vin dimineaţa devreme, indiferent de ziua săptămânii, rup câte un colţişor din magia de la Polul Nord, adaugă puţină iubire şi creează adevărate opere de artă pentru cei dragi.
Fac nişte decoraţiuni. Fac o inimioară, în care o să fac mai multe cerculeţe şi un fundal violet. Am mai fost la atelier acum doi ani şi am făcut lumânări.
Fac o inimioară şi am în minte să fac în mai multe culori. O să fac inima cu albastru, roz, roşu, alb, mov şi dacă mai e loc şi portocaliu. O să o pun mai apoi pe o crenguţă şi o să o agăţ în brad. Am mai fost la atelier şi am făcut şi lumânări.
Eu vreau să fac un ornament multicolor. Mă gândeam să fie albastru, verde, galben şi roşu. O să fac o inimioară pentru mama mea pentru că o iubesc.
Am să creez o inimioară cu mai multe culori pentru mămica mea. Ea a fost plecată mult timp afară din ţară şi acum s-a întors acasă. Vreau să fie fericită pentru că o iubesc foarte mult.
Micile ajutoare ale moşului pot să ia parte la atelierul Pixel Art, acolo unde creează figurine de brad, în perioada 7-13 decembrie, sau la atelierul de lumânări, din 14 până în 20 decembrie. Până în acest moment, au luat parte la atelierele din acest an 1000 de mini artişti.
Cristina Bălău
Puteţi să ascultaţi Radio Antena Sibiului online AICI.