Tăierea porcului înainte de Crăciun este o tradiţie din străbuni
Tradiţia tăierii porcului în preajma sărbătorii Naşterii Domnului este întâlnită în marea majoritate a zonelor din ţara noastră.
Articol editat de , 15 decembrie 2015, 19:10 / actualizat: 27 februarie 2017, 13:34
De obicei, ziua când se înjunghie porcul este 20 decembrie, atunci când în calendarul ortodox este trecut Sfântul Ignatie Teoforul.
Nu poate fi numit gospodar ţăranul care nu creşte cel puţin un porc în bătătură.
Dincolo de faptul că oferă produse ce urmează a fi consumate nu numai de sărbători ci şi pe parcursul iernii, maramureşenii consideră că tăierea porcului înainte de Crăciun este o tradiţie din străbuni care trebuie păstrată cu sfinţenie, aşa cum reiese şi din materialul următor:
Radio Sighet poate fi ascultat și online AICI