Împodobirea bradului de Crăciun
Din plastic sau natural, bradul nu lipsește din nici o casă în acestă perioadă.
Articol editat de , 24 decembrie 2015, 06:00 / actualizat: 24 decembrie 2015, 8:33
Cu mic cu mare așteptăm momentul magic al împodobirii acestuia. În vechime, bradul era împodobit cu fructe, flori, nuci poleite, lumânărele și panglici. Acesta simboliza pomul vieții, arborele fertilizator, de bun augur. Globurile colorate, betealea strălucitoare și luminițele scânteietoare au luat locul nucilor al fructelor și florilor.
Dacă vrem să avem un brad frumos împodobit specialiștii vin în ajutorul nostru oferindu-ne câteva recoamndări.
În cazul unui brad mic, e bine să nu folosim mai mult de de 2-3 feluri de decorațiuni. Altfel va fi prea încărcat.Ornamentele folosite trebuie să fie direct proporționale cu mărimea bradului. La brazii mici nu se folosesc globuri uriașe. Putem folosi însă un sistem de beculețe.
Bradul meu, nu este nici prea mic da nici prea mare.Voi așeza pentru început sistemul de beculețe, atenție, de jos în sus. În cazul în care bradul este mai măricel putem să punem luminițele numai pe crengile mari, viguroase, pentru mai multă siguranță iar dacă avem copii mici sau animale de companie, este indicat ca aceste beculețe să le prindem în așa fel încât să nu se poată ajunge la ele.
Luminițele le-am așezat și urmează beteala.
Acesta trebuie să o alegem în așa fel încât să fie compatibilă cu ornamentele. De exemplu, bradul meu este bicolor, albastru și argintiu, beteala poate fi și ea albastră sau argintie. Poate fi așezată sub forma de U, de la o creangă la alta, pe orizontală, de jur împrejur sau poate fi atârnă din vârful bradului până spre bază. Eu cred că voi alege totuși metoda tradițională și o voi așeza în formă de spirală, urmând forma conică a bradului. Dacă însă vrem să facem un brad într-un stil contemporan putem folosi o fâșie lungă de organza, pe care să o așezăm într-un mod aparent neglijent pe brad.
A venit și rândul globurilor.
Pe cele mari am să le așez în profunzimea bradului, iar pe cele mici spre vârfuri. Ornamentele sidefate le voi așeza în fața celor mate. Cu aceste mici trucuri am să confer adâncime bradului și va arata cu siguranță și foarte interesant.
În ceea ce privește distanța la care așezăm ornamentele în brad, acest lucru depinde de tema aleasă. În mod normal, este bine să existe câțiva centimetri între decorațiuni. În final, câtă distanță lăsăm sau nu între ornamente depinde numai de noi. Este până la urmă o chestiune de gust personal.
Brăduțul meu, arata bine dar parcă îi lipsește ceva.
Era să uit de vârful bradului!
Locul acesta trebuie ocupat de un ornament cu totul deosebit, deoarece vârful este întotdeauna în atenția privitorului. Dacă avem un ornament vechi, de familie, acesta este ideal pentru bradul de Crăciun. Eu am să așez în vârful bradului cea mai frumoasa steluță.
Bradul e împodobit, arată superb, mie nu-mi rămâne decât să vă doresc sărbători pline de lumină și bucurii!
Rodica Tulbure
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: