Nu mâncaţi în exces de sărbători!
De Crăciun, medicii ne recomandă consum moderat de alimente şi alcool.
Articol editat de Andreea Leonid, 25 decembrie 2015, 12:44
Managerul Ambulanţei Bucureşti – Ilfov, medicul Alis Grasu, spune că, la masa de sărbători, carnea de porc va fi întotdeauna însoţită de o cantitate considerabilă de legume.
Alis Grasu: Trebuie consumate multe fructe şi legume proaspete. De asemenea, se va evita excesul de dulciuri. Cozonacul, care este un aliment al sărbătorilor, bogat în nucă, în ciocolată, cacao, trebuie consumat dimineaţa, cel mult după masa de prânz, dar raţional, fără a face excese, niciodată seara. Se va însoţi cu un pahar de lapte sau un pahar de iaurt. Carnea de porc va fi întotdeauna însoţită de o cantitate considerabilă de legume, legume la grătar sau legume fierte. Trebuie evitat consumul de alcool excesiv.
RADOR