Sweetie
Sweetie este un fruct care ne poate îmbogăţi masa în aceste zile de sărbătoare!
Articol editat de , 26 decembrie 2015, 06:00 / actualizat: 26 decembrie 2015, 8:35
Verde auriu acest fruct dulce face parte din categoria citricelor rezultat din încrucişarea dintre un grapefruit alb şi pomelo.
Sweetie conţine vitaminele A, C, B, P şi E, minerale, precum fosfor, magneziu, sodiu, zinc, fier, potasiu, seleniu şi tianină.
Datorită conţinutului mare de vitamina C, acest fruct întăreşte sistemul imunitar şi este foarte eficient în ceea ce priveşte combaterea răcelii şi a gripei.
De asemenea, sweetie are un efect benefic asupra digestiei, deoarece combate constipaţia prin stimularea sistemului digestiv. În acelaşi timp, favorizează scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului din sânge, ajută organismul să lupte împotriva instalării diabetului, a gingivitei şi a obezităţii. Sucul obţinut din fructul sweetie creşte pofta de mâncare, iar coaja acestuia este utilă în lupta împotriva bacteriilor.
Specialiştii ne recomandă să consumăm acest fruct mai ales dimineaţa, deoarece ne energizează şi ne ajută să slăbim. Acesta poate fi consumat ca atare sau adăugat în salate şi mese cu carne .
Sweetie este un fruct apărut destul de recent pe piaţa românească este cultivat în prezent în SUA, Australia şi Israel.
Rodica Tulbure
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: