Fermierii renunță la PFA
Printre cei mai afectați sunt producătorii agricoli, mulți anunțând deja că vor reunța la statutul de persoană fizică autorizată din cauza taxelor obligatorii începând cu acest an. Producătorul agricol Ioan Mureșan:
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 ianuarie 2016, 10:00 / actualizat: 10 ianuarie 2016, 11:05
Nu câștigi absolut nimic, acum ne-a mai băgat și impozitul pentru că așa a trebuit, și atunci ce-am căștigat? Pe noi ne bagă în pămînt așa, renunțăm la toate și mergem înainte, ce să facem?
Economiștii cred că tot mai multe PFA- uri vor fi desființate, iar numărul societăților cu răspundere limitată va crește. Alexandru Tamba, Corpul experților contabili Sălaj:
Poți să ai, de exemplu, venituri din salarii și să desfășori și o activitate organizat, sub forma unui PFA. Vei plăti 55,3 la sută, ceea ce nu s-a întâmplat până acum dacă aveai venituri peste 35 la sută din salariul mediu brut. Și atunci, sigur, foarte multe PFA-uri vor regândi strategia de organizare și s-ar putea să avem o migrare de la forma de organizare PFA sau II sau intreprinderi familiale, la cea de microintreprinderi, unde sunt câteva avantaje pe care le aduce noul Cod Fiscal începând cu 1 ianuarie 2016. (Alexandru Tamba)
În Sălaj sunt înregistrate 5000 de persoane fizice autorizate, cele mai multe în domeniul agricol.
Adrian Lungu
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: