Fii voluntar! Ajută-i să ajungă mari!
Vă rugăm să ne ajutaţi să găsim cei peste 80 voluntari peste 15 ani care să îi facă MARI pe copiii din centrele de plasament din Sibiu! Acesta este mesajul pe care îl transmite cel mai nou proiect dedicat copiilor cu nevoi speciale.
Articol editat de , 11 ianuarie 2016, 12:44
Proiectul Ajungem Mari îşi propune să identifice şi să atragă un număr de 80 de voluntari care să se implice câte 2 ore pe săptămână în programe dedicate copiilor din 3 centre de plasament din Sibiu. În cele două ore, voluntarii trebuie să se asigure că cei mici au parte de toată afecţiunea şi atenţia de care au nevoie.
Proiectul a început în Bucureşti, în anul 2014. Beneficiarii sunt copiii din centrele de plasament, iar în Sibiu am început să lucrăm din noiembrie 2015. Deocamdată lucrăm doar cu 3 centre de plasament – Centrul de Plasament Prichindelul din Sibiu, Centrul din Orlat şi cel din Cisnădie. Noi suntem momentan 35 de voluntari şi reuşim să ajungem cam la 75-80 de copii, dar nevoile sunt mult mai mari.
Pentru înscriere, viitorii voluntari trebuie să completeze un formular (pe care îl găsiţi AICI). Pe baza răspunsurilor lor, pot să fie selectaţi sau nu. Diferenţa o face nivelul de compatibilitate pe care persoana respectivă o are cu ceea ce ne propunem noi să facem. Până acum, toţi cei care au aplicat au fost acceptaţi în program. (Iulia Pataki, coordonator de proiect)
Voluntarii au început deja să apară. Din simpla dorinţă de a face un lucru bun sau pentru că ştiu ce înseamnă nevoile unui copil, sibienii se implică în proiect.
La noi povestea este mai lungă. Eu şi soţul închiriem două apartamente din Sibiu în regim hotelier. Am stabilit încă de la început că o parte din banii câştigaţi vor fi donaţi. Am început anul trecut, iar banii adunaţi în acea perioadă vor merge la secţia de oncologie de la spitalul din Sibiu, pentru că avem şi noi un caz de cancer în familie.
Acum căutam o altă cauză pentru anul 2016. Am întrebat pe un grup de pe Facebook ce cauze există la momentul actual şi din cele găsite am ales să ne implicăm în acest proiect. Motivul principal este că eu, mamă fiind, ştiu cât de important este să fii alături de copil cu sufletul şi inima ca să se dezvolte armonios. Cred că aceşti copii au nevoie maximă de o prezenţă umană ca să se dezvolte. (Raluca Faloba, voluntar)
Înscrierile se încheie în 24 ianuarie. După această dată toţi voluntarii înscrişi în proiect vor trece printr-o serie de cursuri care să îi pregătească pentru a răspunde nevoilor celor mici.
Cristina Bălău
Puteţi să ascultaţi Radio Antena Sibiului online AICI.