Despre parcări
Articol editat de , 12 ianuarie 2016, 06:00
Într-un oraş agromerat cum e Clujul, locurile de parcare sunt mereu o problemă. Alocarea locurilor de parcare e reglementată prin hotărârea 25/2010 a Consiliului Local, ale cărei prevederi pot fi găsite şi pe site-ul primariei clujene.
Locurile de parcare se alocă persoanelor fizice cu domiciliul în apropierea sau în imobilul adiacent parcajului, cu inspecţia tehnică a autoturismului valabilă, care nu mai deţin un alt loc de parcare pe aceeaşi adresă. Locurile de parcare se pot aloca, pe baza de abonament, şi persoanelor juridice care au un punct de lucru în apropierea parcării, sau persoanlor fizice cu domiciliul în apropiere, care utilizează un autoturism al firmei.
Abonamentele pentru locurile de parcare pot fi achitate de cei care au deja abonament până la sfârşitul lunii martie. Abonamentele noi se emit în ordinea depunerii cererilor.
Solicitanţii de abonamente de parcare trebuie să aibă actele la zi: buletinul (cartea) de identitate şi talonul maşinii, cu ITP valabilă, în copie şi în original.
Din moment ce aţi achitat abonamentul de parcare, aveţi dreptul să folosiţi acel loc de parcare 24 de ore din 24.
Dacă găsiţi locul ocupat de o altă maşină, puteţi solicita intervenţia Poliţiei Locale. Vă puteţi adresa Poliţiei Locale la dispeceratul de monitorizare a diverselor probleme din oraş, care funcţionează 24 de ore din 24, la numărul de telefon 0264-598 784.
Potrivit şefului biroului mass-media din Primăria municipiului Cluj-Napoca, Iulia Perşa, în oraş există aproximativ 14.400 locuri de parcare, dintre care 2.127 în zona centrală. În anul 2015 s-au creat 627 de locuri de parcare noi.
Ioana Bindea