Scumpirea ambalajelor ridică preţul alimentelor
Unele alimente s-ar putea scumpi şi cu 30 la sută, în contextul în care, de luni, intră în vigoare o lege ce obligă producătorii să plătească o contribuţie la fondul de mediu de doi lei pe kilogramul de ambalaj.
Articol editat de Andreea Leonid, 24 ianuarie 2016, 09:29
Nemulţumiţi de această prevedere legislativă, reprezentanţii industriei alimentare s-au întâlnit în această săptămână cu ministrul Mediului, Cristiana Paşca – Palmer şi au cerut schimbarea legislaţiei printr-o ordonanţă de urgenţă.
Plata contribuţiilor va însemna mărirea costurilor şi implicit a preţurilor alimentelor, scumpiri care la unele categorii precum apă minerală, conserve de legume şi fructe sau lapte ar putea ajunge şi la 30% faţă de nivelul actual.
Autorităşile nu au prezentat deocamdată soluţii pentru îndreptarea inechităţilor legislative.
RADOR