Supă lipită, de Ziua Unirii
În comuna sălăjeană Fildu de Jos, conform obiceiului local, în ziua de 24 ianuarie localnicii pregătesc o masă tradiţională neobişnuită din care nu lipseşte supa la cuptor.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 24 ianuarie 2016, 09:54
Această supă este pregătită într-o oală închisă ermetic cu aluat din griu.
Obiceiul este vechi, dar păstrat şi astăzi, mai ales de vârstnici.
Nelu Mangău se numără printre localnicii din Fildu de Jos care, de Ziua Unirii poartă costum popular şi prepară supă la cuptor în oala cu aluat.
Supa din pui este lăsată într-o oala închisă ermetic cu un capac lipit cu aluat. Oala este lăsată în cuptor timp câteva ore. Când supa este gata şi aluatul copt, mâncarea este aşezată pe masă.
Rezultatul: supa la cuptor şi pâinea de pe oală sunt pregătite împreună pentru un efect deosebit.
Adrian Lungu