Cartofii ar putea spori riscul apariției diabetului la femeile însărcinate
Consumul de cartofi fierţi sau prăjiţi în majoritatea zilelor săptămânii ar putea spori riscul apariţiei diabetului la femeile însărcinate, afirmă cercetători ştiinţifici americani.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 25 ianuarie 2016, 06:00
Aceasta, probabil, din cauza faptului că amidonul din cartofi poate declanşa o creştere accentuată a nivelurilor de zahăr în sânge, au adăugat ei. Însă experţi din Marea Britanie au declarat că nu există dovezi în acest sens şi că oamenii trebuie să mănânce alimente care conţin amidon pentru fibrele nervoase, precum şi fructe şi legume proaspete.
Conform unor sfaturi dietetice britanice, mâncărurile cu amidon (carbohidraţii), precum cartofii, ar trebui să reprezinte aproximativ o treime din alimentaţie. Nu există nicio limită oficială privind cât de mulţi carbohidraţi ar trebui să mănânce oamenii săptămânal.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: