Care e legătura între diabet şi cartofii mâncaţi de viitoarele mămici?
Cuplurile care se pregătesc să aibă copii trebuie neapărat să evite consumul unui aliment foarte popular în lume.
Articol editat de cristina.rusu, 4 februarie 2016, 06:00
Astfel, femeile care mănâncă mulți cartofi înaintea unei sarcini ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta diabet în timp ce sunt însărcinate – aceasta este concluzia unui studiu publicat recent într-un jurnal medical britanic.
Diabetul de sarcină apare spre sfârșitul celui de-al doilea trimestru de sarcină, trebuie ținut sub monitorizare și tratat.
Acest tip de diabet implică un risc, atât pentru mamă, cât și pentru copil.
Cercetătorii conduşi de Zhang Cuilin au constatat că femeile care consumă peste cinci porții de cartofi pe săptămână prezintă un risc cu 50% mai mare de a dezvolta diabet în timpul sarcinii.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.