Ascultă Radio România Cluj Live

Obezitatea și alimentele ambalate în plastic

Cele mai multe produse alimentare sunt ambalate în prezent în plastic.

Obezitatea și alimentele ambalate în plastic

Articol editat de cristina.rusu, 6 februarie 2016, 06:00

Cercetătorii germani au arătat că plastifianţii pot pătrunde în organism, dereglează producţia de hormoni şi rezultă creşterea în greutate.

Plastifianţii pătrund în corp prin piele şi mâncare, perturbând producţia de hormoni.

Cercetătorii de la Helmholtz Centre for Environmental Research au putut să demonstreze pentru prima dată că plastifianţii contribuie de adevărat la creşterea în greutate.

Unu din doi adulţi germani este obez, iar în jur de 15% dintre copiii şi tinerii germani suferă obezitate, spune Martin von Bergen, cercetător la Helmholtz Centre for Environmental Research.

Riscul de boli cardiovasculare, leziuni ale articulaţiilor, inflamaţii cronice şi cancer sunt generate de kilogramele în plus.

Numărul de oameni obezi continuă să crească la nivel global.

Pe lângă obiceiuri alimentare proaste şi lipsa mişcării, factorii genetici joacă şi ei un rol important, a declarat von Bergen.

Cercetătorii au efectuat un test pe cobai, adăugând plastifiantul DEHP în apa lor de băut. Rezultatele au constat o creştere în greutate, în special în cazul femelelor.

Modul în care plastifianţii afectează producţia de hormoni şi cauzează creşterea în greutate nu este clar. Cercetătorii continuă să caute răspunsul.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate