Bucătarul, aurul și ardelenii
Reporter: Ești și bucătar, îți plac și motoarele, cânți, ești rocker, ai geacă de piele pe tine, văd motocicleta…
Articol editat de , 9 februarie 2016, 10:00 / actualizat: 10 februarie 2016, 15:03
Adrian Szucs: Alții nu au pasiuni sau au o pasiune, una și bună. Eu am mai multe. Îmi place să mănânc și să mă simt bine și asta înseamnă bucătărie. Bucătăria este foarte bine completată cu puțină muzică de calitate, iar apoi trebuie să și ajungi într-un restaurant, deci motocicleta se potrivește perfect.
Îndată ce parchează motocicleta și își pune chitara în cui, zălăuanul Adrian Szucs pornește în demersul său culinar prin care încearcă nu doar să-și potolească setea de a munci ci și pentru a-i convinge pe tineri că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Demersul este dificil, dar zălăuanul apeleză la trucuri gătind cu diferite ocazii inclusiv preparate cu aur.
Reporter: Tu gătești cu foiță de aur?
Adrian Szucs: Chiar dacă orașul este mic, dorim ca lumea să ne aprecieze.
Reporter: Ce înseamnă foiță de aur într-un preparat culinar?
Adrian Szucs: Este puțin dulceag și trebuie să ai un simț al gustului foarte bine dezvoltat. Este o foiță de aur comestibilă ce nu face rău. Se găsește și sub formă de granule de aur dar și de argint. Se folosește mai mult în prepararea deserturilor.
Recomandarea tânărului, pentru adolescenți și nu numai, este una clară:
Adrian Szucs: Micul dejun trebuie să fie cât mai ușor, cât mai simplu și nu foarte mult. Un sandwich sau două și putem să mergem la serviciu.
Tânărul bucătar apreciază că mentalitatea privind alimentația este greu de schimbat, mai ales că la mijloc se află și banii, alimentele ieftine fiind de cele mai multe ori preferate în locul celor de calitate.
Adrian Lungu
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: