5 din copiii internaţi cu infecții digestive au rotavirus
UPDATE 12 februarie ora 17.00:
Starea de sănătate a celor mai mulţi dintre copiii din judeţul Argeş, internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală cu infecţii digestive grave s-a ameliorat. În prezent, la această unitate medicală sunt internaţi 11 minori, cu vârste cuprinse între 5 luni şi 3 ani. 8 sunt în continuare dializaţi , iar unul are nevoie de asistenţă respiratorie.
Din fericire, în ultimele 36 de ore nu s-au înregistrat cazuri noi de copii transferaţi de la unităţi sanitare din judeţul Argeş.
Până acum, 27 de micuţi au fost internaţi în spitale din Bucureşti şi Argeş, iar unul a murit.
În tot acest timp, anchetatorii încearcă să facă lumină în acest caz. Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat dosarul de la Parchetul Judecătoriei Piteşti.
Au fost cerute analize de specialitate de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Agenţia Naţională de Mediu, inclusiv analize ale apei potabile furnizate în oraşele Piteşti, Câmpulung şi Topoloveni.
Tot în acest caz, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi monitorizează situaţia, iar Poliţia a început o investigaţie.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 11 februarie 2016, 18:50 / actualizat: 13 februarie 2016, 9:24
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Cinci copii din judeţul Argeş care au ajuns în spitale din Bucureşti au fost infectaţi cu rotavirus, a precizat joi, 11 februarie, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Victor Strâmbu. Copilul care a murit săptămâna trecută era infectat cu bacteria E Coli. În acest moment, 27 de copii mici cu vârste de până în 2 ani sunt internaţi în unităţi spitaliceşti din Capitală şi din Judeţul Argeş cu infecţii digestive grave. Pentru a determina ce a provocat îmbolnăvirea micuţilor, autorităţile au dispus recoltarea unor probe suplimentare de lapte praf şi alte alimente care ar fi putut fi infestate, iar medicii vor face anchetă epidemiologică şi la domiciliul copiilor bolnavi. Rezultatele testelor vor fi cunoscute în cel mult o săptămână, dar în acest moment doctorul Victor Strâmbu exclude varianta unui focar epidemiologic. În cel mult o săptămână specialiştii vor avea rezultatele testelor suplimentare şi vor ştii ce anume i-a îmbolnăvit pe copii.
RADOR