Ziua în care ne amintim de Whitney Houston
Joi, 11 februarie, oamenii iubitori de muzică din toată lumea și-o amintesc pe Whitney Houston, artista americană care a marcat definitiv anii ’80 și ’90 în muzica pop și r’n’b.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 11 februarie 2016, 11:11 / actualizat: 12 februarie 2016, 13:29
A vândut atât de mult, încât sunt sigur că există țări întregi care nu au vândut în toată istoria lor muzicală peste 200 de milioane de discuri.
Ei bine, această doamnă a făcut-o și evident că asta a marcat-o. Dintr-o fetișcană drăguță cu părul creț, ea se transforma, pe nevăzute, într-o femeie puternică, cu o carieră aparent fulminantă. E singurul artist cu 7 poziții de number one consecutive în topul Billboard al pieselor single, iar două dintre albumele sale au fost și ele acolo sus.
A debutat în anul 1985 cu un album omonim devenit cel mai bine vândut album de debut din istorie, iar al doilea, intitulat simplu „Whitney”, e primul album din istorie ajuns, încă din prima săptămână, direct pe prima poziție.
Și, după atâta succes, când nu se mai întelege bine cum viața devine film și filmul devine viață, Whitney debutează în 1992 în cinematografie cu un rol în care practic se joacă pe sine.
The Bodyguard e filmul care lasă în istorie mai degrabă un soundtrack sclipitor și un single nemuritor „I Will Always Love You”, cântec devenit cel mai vândut single al unei femei, în istorie.
După atâtea recorduri și atât de multă lumină, a urmat inevitabila coborâre. Cariera îi intra în impas, mariajul cu Bobby Brown eșuează, iar Whitney se refugiază în droguri și alcool.
Încearcă să fie totuși o mamă iubitoare pentru Bobby Cristina, fiica sa, însă perioadele de luciditate sunt rare.
Totul se termină brusc pe 11 februarie 2012 când artista este găsită fără suflare în vila sa din Beverly Hills.
Whitney intră direct în legendă, deși nu e prea clar dacă legenda nu exista deja de multă vreme și asta pentru că vocea și imaginea deveniseră o amprentă obligatorie a secolului 20.
Tudor Runcanu