Măcelari români şi maghiari se întrec la Nuşfalău
Macelari din Romania, Ungaria si Slovacia participa sâmbătă, 13 februarie, în localitatea sălăjeană Nuşfalău la un concurs de preparat carne de porc prin utilizarea unor metode tradiţionale.
![Măcelari români şi maghiari se întrec la Nuşfalău Măcelari români şi maghiari se întrec la Nuşfalău](https://www.radiocluj.ro/wp-content/uploads/2016/02/taiatul-porcului-2.jpg)
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 13 februarie 2016, 14:06
Concursul este organizat de Primăria Nuşfalău în parteneriat cu reprezentanţi ai comunităţii şi mediului de afaceri din zonă.
- Îl sacrificăm pe Ghiţă! Concurs de tăiat porci în Satu Mare
Competiţia a început sâmbătă dimineaţa la ora 7 cu tăierea şi pârjolirea animalelor cu paie. Cele zece achipe participante au trecut la pregătirea şoriciului şi a altor preparate ardeleneşti: ciorbă de varză acră, cârnaţi, caltaboş, tobă, jumări şi slănină.
Concursul s-a transformat într-un adevărat spectacol cu sprijinul celor aproximativ 50 de măcelari amatori.
Un juriu format din cunoscători ai preparatelor tradiţionale româneşti şi ungureşti a analizat preparatele gătite, cele mai interesante reţete urmând să fie preparate.
Adrian Lungu