Ce mai faci, scriitorule?
Ce zici de o serie de întâlniri tihnite și fără fasoane, cu oameni interesanţi, în carne și oase, care vin în faţa ta şi te provoacă cu idei şi păreri interesante?
Articol editat de Carmen Sas, 16 februarie 2016, 13:21
Despre ce povestiţi? Despre scris și literatură, dar și despre stil de viață, pasiuni, dileme, politică și societate. Genul acesta de întâlniri au loc peste tot unde există o viață literară normală. Librăria Cărtureşti din Cluj Napoca îşi propune să continue seria de întâlniri cu scriitorii pe care i-a propus în ultimii ani şi cu care, poate, nu ai avut ocazia să dialoghezi.
Ieşi din casă şi oferă-ţi o seară de joi specială. (18 februarie, ora 19:00)
Invitatul serii este Andrei Doboş, poate unul dintre cei mai buni poeţi ai momentului. Cine este el?
Poet
Născut pe 6 august 1984 la Turda.
Absolvent al Facultății de Litere din Cluj. Redactor Echinox în timpul studiilor, în prezent doctorand
Timp de câțiva ani a fost redactor de carte la editura Casa Cărţii de Ştiinţă.
Membru în Club literar, Nepotu’ lui Thoreau şi Discuția Secretă
Autor al volumelor mănăştur story (editura Vinea, 2007); carnetul Apă tulbure, antifoane etc.(colecţia undergorund no name, 2009), Inevitabil (editura Casa de pariuri literare, 2011) și Valea rea (editura Cartea Românească, 2015)
Răspunde „prezent” provocării lansate chiar de autor, spune-i deschis ce crezi despre versurile lui, provoacă-l, incită-l, ascultă-l…
Este frumos să scrii poezie, dar şi să porţi măşti de silicon. Cel mai mult îmi place să mă plimb ore în şir, nu prea contează unde, pe munte sau în mijlocul aglomeraţiei intoxicate din oraş. Îmi plac păsările, vrăbiuţele şi corbii mai ales. Îmi plac florile, soarele şi furtunile de vară, dar singura bucurie reală o găsesc în aceste texturi şi sonuri afective, în zgura informă a experienţelor pe care o orchestrez ca din interiorul unui pian stricat. (Andrei Doboş)
Carmen Sas