Centrul Comunitar pentru Tineret Bistriţa, în casă nouă
Centrul Comunitar pentru Tineret Bistriţa s-a întors în sediul său din strada Liviu Rebreanu nr 18, după o perioadă de mai bine de doi ani în care a funcţionat într-un alt spaţiu. Acest lucru a fost posibil pentru că s-au încheiat lucrările de reabilitare şi modernizare a imobilului în care acesta a funcţionat de la înfiinţarea sa în anul 2001
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 februarie 2016, 11:37
Proiectul de reabilitare a Centrului Comunitar pentru TIneret Bistriţa a beneficiat de o finanţare în valoare de 2,59 milioane de lei, prin POR. Au apărut mai multe spaţii amenajate pentru cursuri şi ateliere, care au fost luate deja cu asalt de către tineri:
Suntem încântate că putem desena aici! Noul sediu? Uauuu! Arată foarte bine! (Cristiana Denisa Pop)
Din miezul cetăţii nu putea lipsi un atelier medieval:
Ne bucurăm că primăria ne-a oferit acest spaţiu pentru a putea să ne desfăşurăm activităţile, pentru a repeta dansurile şi totodată pentru a-i învăţa şi pe alţi tineri ce înseamnă dansurile medievale. (Paula Toma, membră NOSA)
Circa 500 de elevi şi tineri frecventează cursurile şi atelierele de la CETIN. Marea majoritate a lor pentru cursurile opţionale suplimentare, oferite de un număr de 23 de profesori voluntari. Acestea au dat rezultate spectaculoase până acum, în special la examenele de bacalaureat ale elevilor.
Am avut anul trecut un elev care s-a pregătit aici şi a luat media 10 la bacalaureat, dar el nu este un caz unicat. Au mai fost 12 note de 10 la matematică la bacalaureatul de anul trecut, obţinute de elevi care s-au şcolarizat aici. (Ovidiu Teodor Creţu, primarul Bistriţei).
În cursul ceremoniei de inaugurare a noului sediu al CETIN Bistriţa a fost lansat şi manualul şcolar Cultură şi civilizaţie la Bistriţa, curs alternativ pentru învăţământul gimnazial, realizat de profesorii Vasile Duda, Corneliu Gaiu şi Gunter Klein.
Florin Săsărman
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: