Cofinanţarea salvează furnizorii de servicii sociale
O gură de oxigen pentru 11 ONG-uri din Satu Mare cu activitate în domeniul asistenţei sociale: în baza documentelor semnate vineri, 19 februarie, Consiliul Judeţean – prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – va cofinanţa timp de un an activitatea acestora.
Articol editat de , 19 februarie 2016, 15:09
La aproape 500.000 de lei se cifrează suma totală ce va fi repartizată celor 11 ONG-uri, furnizori privaţi de servicii sociale carre se ocupă de copii cu handicap, copii autişti sau cu sindromul Down, tineri, adulţi sau vârstnici cu diverse afecţiuni, asistaţi în centrele administrate de aceştia. Deşi serviciile oferite sunt benefice şi foarte apreciate, fără aceşti bani s-ar putea ajunge inclusiv la sistarea activităţii pe care o desfăşoară, afirmă directoarea DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoş:
Pentru ONG-uri, care depind în mare măsură de sponsorizări, proiectele pe care le scriu şi donaţii, cofinanţarea din partea DGASPC este foarte importantă. Altfel, fără surse de finanţare colaterale, activitatea unora ar putea ajunge inclusiv la sistare. (Mariana Dragoş, director DGASPC Satu Mare)
Crucea Roşie şi Asociaţia Langdon Down Transilvania vor folosi cofinanţările alocate pentru acoperirea cheltuielilor cu ţintă precisă, spun Rodica Borlan şi Mehes Gyongy, reprezentantele celor doi furnizori de servicii sociale:
Cu aceşti bani noi rezolvăm problemele neacoperite în cadrul programelor europene pe care le derulăm. Acum, vom folosi banii pentru a veni în sprijinul femeilor sărace cu mulţi copii, în sensul înţelegerii şi aplicării metodelor de contracepţie. (Rodica Borlan, preşedinte Crucea Roşie)
Întrucât beneficiarii noştri sunt copii şi tineri cu sindromul Down, şi cheltuielile sunt foarte mari. De aceea, acest sprijin financiar este binevenit. (Mehes Gyongy, preşedinte Langdon Down Transilvania).
Pe lângă cofinanţarea asigurată de DGASPC, pentru ca aceste servicii sociale să meargă mai departe ar fi nevoie şi de aportul comunităţii, deocamdată prea puţin interesată să-şi ofere sprijinul în acest sens.
Stela Tudor
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: