Ascultă Radio România Cluj Live

Farfurii Adi Hădean pentru baschetbalistele României

Adi Hădean, cunoscut și ca Masterchef a gătit, pentru naționala de baschet la României, joi, la Cluj Napoca, înainte de meciul cu reprezentativa Turciei, programat pentru sâmbătă, 20 februarie, de la ra 19.

Farfurii Adi Hădean pentru baschetbalistele României
Foto: Adi Hadean si echipa de baschet feminin

Articol editat de DSRNetworkAdmin, 19 februarie 2016, 12:15

Invitat la TV online Radio Cluj, Adi Hădean ne-a povestit ce a ales pentru meniul sportivelor, ne-a arătat fotografii cu farfuriile și ne-a dezvăluit ingredientele folosite la cina pregătită pentru peste 100 de persoane.

Adi Hadean si echipa de baschet feminin

Adi Hadean si echipa de baschet feminin a României

Am fost invitat să le gătesc fetelor și am primit cu bucurie această misiune. Am gândit meniul astfel încât să fie, în primul rând, sănătos. A fost un meniu simplu și, în același timp, complicat. 

Crema de mazăre pe care am preparat-o a fost una puțin diferită decât cea clasică. Am folosit arome ca: menta, busuiocul și semințele de pin. Am folosit și ricotta, pancetta crocantă și anșoa. 

Apoi, am servit vita cu cartofi zdrobiți cu ceapă verde, piure de spanac cu busuioc, piure de morcov, piure de țelină, piure de varză roșie și sos de ardei gras.

Desertul a fost brownie cu brânză de capră și sos de iaurt grecesc cu cremă de fistic și coajă de lime… Această farfurie a aparținut prieteni mele Anda Călinici. (Adi Hădean, Masterchef)

Chiar dacă ni s-ar părea că iaurtul grecesc ar fi prea mult …ca procent de grăsime, Adi Hădean ne-a asigurat că iaurtul gras nu e același lucru cu smântâna grasă și, tocmai de aceea nu trebuie să ne facem atât de multe grii când cititm cifrele de pe cutia de iaurt.

Pentru fetele care sunt vegetariene, am ales steak-ul de conopidă.

La cina pregătită de Masterchef Adi Hădean au luat parte, pe lângă fetele din echipă, încă aproximativ 30 de invitați.

A fost o provocare, dar mi-a plăcut. Și accept astfel de provocări de fiecar edată când timpul îmi permite. (Adi Hădean, Masterchef)

Am fost curioși să află ce ingredient, din cele folosite la pregătirea cinei, va da forță și încredere fetelor astfel încât să câștige meciul împotriva reprezentativei Turciei.

Indiferent ce mănâncă, dacă joacă bine, vor câștiga! (Adi Hădean, Masterchef)

Legat de alimentația în care sunt numărate caloriile, continuu sau de persoanele prea preocupate să mănânce sănătos și puțin, eu cred că pierdem prea mult din bucuria vieții. Eu cred că echilibrul se pierde atunci când doar consumi calorii și nu faci mișcare. Mișcarea este esențială.

Hai să fim bucuriși, atât cât trăim și să facem tot posibilul să rămânem mulțumiți de noi înșine.

adi hadean (1)

Adi Hădean la TV online Radio Cluj

 

Alina Nechita

 

 

 

 

Sibiul, în topul celor mai bune orașe de locuit
Reportaje miercuri, 5 februarie 2025, 17:22

Sibiul, în topul celor mai bune orașe de locuit

Anul trecut, Sibiul a fost ales de către oameni în top trei cele mai bune locuri unde te poți stabili, alături de Brașov și Cluj Napoca....

Sibiul, în topul celor mai bune orașe de locuit
Cărți citite, cărți povestite
Reportaje vineri, 31 ianuarie 2025, 13:25

Cărți citite, cărți povestite

Cărțile au nevoie de un spațiu în care să povestești despre ele după ce le-ai citit, spune Bogdana Todoruțiu, o tânără absolventă de...

Cărți citite, cărți povestite
Park & ride-ul de lângă aeroport a fost dat în folosință | FOTO
Reportaje miercuri, 29 ianuarie 2025, 17:28

Park & ride-ul de lângă aeroport a fost dat în folosință | FOTO

Park and ride-ul de la Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj care deserveşte, în principal zona metropolitană, înspre Apahida şi...

Park & ride-ul de lângă aeroport a fost dat în folosință | FOTO
Finanțele în vremea lui Cuza
Reportaje vineri, 24 ianuarie 2025, 00:00

Finanțele în vremea lui Cuza

Unul dintre elementele definitorii ale epocii moderne în spațiul european este reprezentat de prezența băncilor și a sistemului de credit....

Finanțele în vremea lui Cuza
Reportaje joi, 23 ianuarie 2025, 13:44

Inedit! O tânără de 15 ani duce mai departe munca lui Stan Ioan Pătraș, creatorul Cimitirului Vesel din Săpânța

O tânără de 15 ani continuă să ducă mai departe bogata zestre artistică a celui care a fost creatorul celebrului Cimitir Vesel din Săpânța,...

Inedit! O tânără de 15 ani duce mai departe munca lui Stan Ioan Pătraș, creatorul Cimitirului Vesel din Săpânța
Reportaje luni, 20 ianuarie 2025, 16:35

Să râdem în cea mai tristă zi a anului!

Ziua de 20 ianuarie este numită Blue Monday sau Lunea cea tristă. Este un nume dat zilei de luni din a treia săptămână a lui ianuarie,...

Să râdem în cea mai tristă zi a anului!
Reportaje luni, 20 ianuarie 2025, 13:59

„Habitatul lor sau al meu?” Când castorii devin vecini problemă | FOTO

Cică să nu deranjăm habitatul lor natural; păi şi cu habitatul meu cum rămâne?, se întreabă un clujean căruia castorii i-au distrus deja...

„Habitatul lor sau al meu?” Când castorii devin vecini problemă | FOTO
Reportaje sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 00:00

MINA Cluj: locul unde arta și tehnologia se îmbină perfect

Cu o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați, indoor și outdoor, cel mai mare centru de artă imersivă din Europa, MINA oferă vizitatorilor...

MINA Cluj: locul unde arta și tehnologia se îmbină perfect