Ziua Brâncuşi
Vineri sărbătorim, în premieră, Ziua Brâncuşi. 19 februarie, data naşterii marelui sculptor român, a fost declarată zi de sărbătoare naţională, potrivit unui act normativ publicat în decembrie 2015.
Articol editat de , 19 februarie 2016, 06:06 / actualizat: 19 februarie 2016, 7:53
Manifestări dedicate acestui moment vor avea loc în localitatea sa natală, Hobiţa, la Târgu Jiu, unde se găsesc Coloana Infinitului, Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului, dar şi în alte locuri din ţară.
Guvernul a anunţat că va relua procesul de achiziţie a altei lucrări celebre realizată de Constantin Brâncuşi, „Cuminţenia Pământului”.
Anunţul ferm pe care îl fac este că acest proces de achiziţie se reia. Nu dau acum detalii, pentru că nu am, vreau doar să consemnez acest moment, de reluare a procesului de achiziţie, toate detaliile vin pe parcurs, va fi însă un obiectiv important al Guvernului să ducă procesul la bun sfârşit. (Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului)
Vineri, Radio România Cultural îi dedică o zi întreagă lui Constantin Brâncuşi. Sub genericul Avatar Brâncuşi, programele acestui post recompun, în cheie modernă, portretul unui geniu. Publicul va putea asculta, printre altele, Infinitul Brâncuşi, după un scenariu de Valeriu Butulescu, avându-l ca protagonist pe Ştefan Iordache.
RADOR