Carbohidrații controlează glicemia
Convingerea că pierderea în greutate este eficientă doar dacă nu se consumă carbohidraţi este eronată.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 februarie 2016, 06:00
Este important ca în meniul de zi cu zi să existe carbohidraţi, însă în cantităţi rezonabile şi corect consumate. Alimentele benefice sănătăţii şi bogate în carbohidrați sunt cerealele, cum ar fi tărâţele, varza, mazărea, fasolea, ardeii, morcovii, merele.
S-a dovedit științific că aportul de carbohidraţi nu este o condiție prealabilă pentru obezitate. Pentru menținerea siluetei se recomandă ca 64% dintre caloriile consumate în timpul zilei să fie obținute din carbohidraţi. Aceştia sunt recomandaţi pentru pierderea în greutate de lungă durată, conferind o senzaţie de saţietate mai bine decât grăsimile sau proteinele, de exemplu. Totodată, fibrele insolubile sunt digerate lent de către organism, ceea ce prelungeşte senzaţia de sațietate. Poate cel mai mare plus al carbohidraţilor este că aceştia controlează cu succes nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel organismul de o serie de boli.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: