Femeile însărcinate, consumul de peşte şi copiii obezi
Femeile însărcinate care consumă peşte de peste trei ori pe săptămână riscă să aibă un copil obez, relevă noi cercetări.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 februarie 2016, 12:00
Consumul ridicat de peşte în timpul sarcinii sporeşte cu mai mult de o cincime riscul copilului de a deveni supraponderal, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii ştiinţifici cred ca acest lucru se întâmplă deoarece peştele conţine metale grele – în special mercur – care ar putea modifica hormonii mamei şi ai copilului.
Autorii studiului, de la Universitatea Creta, Grecia, au analizat informaţii de la 26.000 de femei însărcinate din Europa şi Statele Unite. Ei au descoperit că gravidele care mănâncă peşte mai mult de trei ori pe săptămână au un risc cu 14% mai mare să aibă un copil obez la vârsta de patru ani şi cu 22% mai mare la vârsta de şase ani.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: