Studiu şocant: copiii englezi sunt mai nefericiţi decât cei din România
Potrivit unui studiu şocant, copiii englezi sunt mai nefericiţi decât cei din România, Polonia şi Algeria.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 februarie 2016, 15:00
Potrivit unor cercetări, violenţa şi aspectul fizic sunt doi dintre factorii care îi preocupă pe copiii din Anglia. Un studiu relevă faptul că, în Anglia, copiii în vârstă de opt ani sunt mai nefericiţi decât cei din România, Polonia şi Algeria. Studiul a constatat că, în privinţa poftei de viaţă, copiii de aici se situează pe locul 13 printre cele 16 ţări monitorizate, numai Coreea de Sud, Nepalul şi Etiopia aflându-se într-o situaţie mai proastă.
Acesta este cel de-al doilea raport din partea a doua a unui studiu în trei părţi, efectuat de Children’s Worlds, care le-a pus unor tineri din diverse ţări întrebări legate de viaţa lor, dorind totodată să afle ce înseamnă pentru ei o viaţă bună.
În Anglia, una dintre cele 16 ţări monitorizate, autorii raportului au pus întrebări unui număr de 990 de copii în vârstă de opt ani. Copiilor participanţi la sondaj li s-au pus întrebări legate de viaţa lor de acasă, prieteni, bani, lucruri personale, viaţa de la şcoală şi din zona în care locuiesc, fiind rugaţi să spună şi cum îşi folosesc timpul, care este viaţa lor personală, ce părere au despre drepturile copiilor şi ce înseamnă fericirea în general.
Copiii din Anglia s-au situat pe locuri codaşe şi în privinţa opiniei lor despre viaţa de familie, provincia spaniolă Catalonia situându-se pe primul loc, iar Nepalul, pe ultimul. Peste două treimi dintre copiii englezi au spus că acasă se simt în siguranţă. În privinţa prietenilor, copiii din Anglia s-a situat pe la mijloc atunci când au fost întrebaţi dacă sunt mulţumiţi de relaţiile lor. Dintre cele 16 ţări participante la sondaj, Marea Britanie nu s-a situat la nicio întrebare mai sus de locul opt. În privinţa lucrurilor pe care le posedă, aproape toţi repondenţii englezi au spus că au îmbrăcăminte de calitate, comparativ cu cei din Etiopia, a căror proporţie în această privinţă a fost de 85%, iar 88% dintre copiii britanici au spus că au acces la internet, comparativ cu Nepalul, unde procentul a fost de numai 6%.
Întrebaţi despre violenţa din şcoli, o cincime dintre copiii din Anglia au mărturisit că sunt bătuţi lunar de colegi de peste trei ori, comparativ cu aproape un sfert în Estonia şi 6% în Coreea de Sud.
În privinţa opiniilor despre ei înşişi, copiii din Anglia s-au situat printre ultimele cinci locuri atunci când au fost întrebaţi despre aspectul lor fizic. Columbia şi România s-au situat în frunte.
Gwyneth Rees, de la Secţia de Cercetări de Politică Socială a Universităţii din York, care a elaborat studiul cu privire la Anglia, a făcut următoarea declaraţie:
Din Anglia ne parvin nişte mesaje destul de îngrijorătoare, iar situaţia este relativ asemănătoare cu cea de la alte grupuri de vârstă. Copiii sunt fericiţi acasă şi cu prietenii, dar sunt mai puţin fericiţi la şcoală, principalele probleme părând să fie violenţa şi izolarea.
Simon Sommer, şef de lucrări la Fundaţia Jacobs, cea care a finanţat studiul, afirmă că proiectul este unul de pionierat, întrucât oferă informaţii din perspectiva unor copii în vârstă de numai 8 ani.
Fundaţia Jacobs continuă să sprijine organizaţia Children’s Worlds, pentru că suntem convinşi că ea a oferi informaţii unice şi utile tuturor celor interesaţi să îi înţeleagă pe copii şi să îmbunătăţească viaţa copiilor şi a tinerilor în general, a subliniat Sommer.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: