Legumele verzi benefice pentru stomac
În cazul problemelor legate de stomac, specialiştii recomandă includerea legumelor verzi în meniul zilnic.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 21 februarie 2016, 06:00
Potrivit oamenilor de ştiinţă, alimente precum broccoli, spanac şi alte legume cu frunze verzi ajută bacteriile bune din stomac, datorită prezenței unei molecule specifice de zahăr. Atunci când sunt consumate mai multe legume verzi, bacteriile bune abundă, lăsând prea puţin loc celor rele care provoacă durere și disconfort.
Legumele verzi sunt pentru organism un cocktail de vitamine, minerale şi nutrienţi. Molecula de zahăr numită Sulfoquinovose se găseşte din abundenţă în natură şi este neobișnuită pentru că este singurul zahăr care conține sulf. Până acum, nu a fost clar cum influenţează acesta bacteriile, însă cele mai recente descoperiri arată că ele pot debloca molecula de zahăr, utilizând-o pentru energie.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: