Ce să mănânci ca să ai un creier sănătos
Oamenii de ştiinţă din Australia şi Marea Britanie au descoperit un ferment necunoscut până în prezent în legumele cu frunze verzi – sulfonatul.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 24 februarie 2016, 06:00
Potrivit acestora, cu acest ferment se hrănesc bacteriile benefice din intestine, care nu permit bacteriilor dăunătoare să rămână acolo. Acest ferment este conţinut în special de frunzele de spanac, dar şi de alte legume cu frunze verzi.
În acelaşi timp, un alt studiu indică faptul că legumele cu frunze verzi protejează împotriva tulburărilor cognitive. În cursul cercetării, s-a constatat că voluntarii adulți care au consumat cantităţi importante de legume cu frunze verzi, au avut funcțiile cognitive cel mai puțin perturbate. La voluntarii care au consumat una-două porţii de legume de acest tip, funcţiile cognitive s-au dovedit a fi la nivelul unui om, cu 11 de ani mai tânăr decât cei care au evitat acest tip de produse alimentare.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: