Javad Mottaghi : „ABU, cu adevărat preocupată de viitorul Radio România”
În urmă cu câtiva ani, audiovizualul din regiunea Asia-Pacific ştia foarte puţine lucruri despre România. În prezent, 280 de membri din 69 de ţări cunosc foarte multe lucruri despre România, despre cultura şi civilizaţia bogată a acestei ţări. Acest lucru se datorează participării active şi implicării Radio România în activităţile desfăşurate de ABU. Orchestra Naţională a Radio România a concertat în Turnurile Petronas, obiectiv emblematic din Kuala Lumpur, în septembrie 2014, spectacolul fiind difuzat milioanelor de melomani din Malaezia. În iunie 2015, Radio România a găzduit la Bucureşti conferinţa MEDIA 2020, eveniment care a constituit primul dialog dintre reprezentanţi ai audiovizualului din vest şi est, la care au participat peste 100 de profesionişti din domeniu. Radio România a susţinut mai multe prezentări în cadrul a numeroase reuniuni regionale şi internaţionale de radio găzduite de ABU, inclusiv în cadrul conferinţei RadioAsia. La fel s-a întâmplat şi cu ocazia Adunării Generale a ABU organizate în octombrie 2015 la Istanbul.
Articol editat de Carmen Sas, 24 februarie 2016, 11:00 / actualizat: 25 februarie 2016, 9:56
Radio România a devenit, de fapt, o fereastră deschisă care prezintă lumii România şi frumuseţile ei. În prezent, Radio România s-a transformat într-o forţă motrice care aduce la cunoştiinţă lumii frumuseţile culturii şi valorile României. Toate acestea s-au întâmplat în cei doi ani în care Radio România a devenit membru asociat al ABU.
Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific (ABU) reprezintă cea mai mare asociaţie media din lume care se declară mândră de parteneriatul său cu Radio România.
ABU este cu adevărat preocupată de viitorul Radio România ca instituţie mass-media puternică şi respectată la nivel internaţional.
ABU este cu adevărat preocupată de efectele unor eventuale schimbări care s-ar putea produce şi care ar pune în pericol independenţa Radio România, cu un impact negativ asupra rolului său de lider recunoscut pe plan internaţional. Schimbarea legislaţiei se face, de obicei, în scopul de a îmbunătăţi activtatea unei instituţii, nu pentru a distruge ceva ce funcţionează bine.
Fac apel la raţiunea dumneavoastră în vederea susţinerii Radio România, dându-i posibilitatea acestei platforme media influente să-şi contiune rolul său important în întreaga lume, a afirmat Javad Mottaghi, Secretar-General al ABU, într/o declaraţie pentru Radio România.
RADOR