Reacţii la propunerile de modificare a legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice
Propunerile de modificare a legii de funcţionare a radioului şi televiziunii publice generează, în continuare, reacţii în lumea politică şi în mass media, chiar internaţională.
Senatorul Viorel Badea a subliniat, joi,25 februarie, într-un interviu acordat colegilor de la Radio Chişinău că implicarea Radioului public în setul de măsuri care ar urma să fie adoptate pentru salvarea TVR nu este o idee bună, mai ales că Societatea Română de Radiodifuziune funcţionează foarte bine, tocmai respectând actul normativ care se doreşte a fi modificat.
Articol editat de Camelia Velțan, 25 februarie 2016, 19:42
Mi se pare o idee nefericită pentru că, într-adevăr, Radioul funcţionează foarte bine. Din câte ştiu eu, Radio România este printre cele mai remarcate radiouri din Europa, nu e vorba că e o instituţie /…/ în România aşa cum este TVR-ul. Radioul nu are ce căuta în această ecuaţie. Dacă vrei să pui Televiziunea pe picioare, pui televiziunea pe picioare. Nu văd de ce trebuie să omori o structură care este efectiv viabilă, mai ales că Radioul merge şi merge din ce în ce mai bine.
Şi Directorul Centrului Regional Maribor al Radio-Televiziunii slovene, Srecko Trglec consideră că regulile nu trebuie schimbate atunci când instituţia merge bine:
Radio România este nava amiral a presei din România la nivel european, cu o audienţă confirmată de peste patru milioane şi jumătate de ascultători. Este unul dintre cele mai importante mijloace de informare din Europa. Acesta este motivul pentru care atunci când este vorba de proiecte internaţionale, cum ar fi de exemplu, Euranet Plus, în care suntem împreună de mulţi ani, Radio Slovenia şi Radio România, postul român de radio este considerat dintotdeauna un partener valoros. Deci, în cazul în care compania lucrează bine, având o audienţă din ce în ce mai puternică, având venituri şi costuri echilibrate şi un bun prestigiu internaţional, nu văd de ce ar trebui schimbate regulile jocului.
Vă reamintim că iniţiativa legislativă de modificare a legii de funcţionare a radioului şi televiziunii publice se află în dezbatere publică până luni.
Radio România Actualităţi