Invitaţie la spectacol: Alice în ţara minunilor
Atunci când realizezi că vrei să petreci momente speciale alături de copilul tău, când e sfârşit de săptămână şi televizorul, tableta sau chiar vechile jucării nu mai sunt o opţiune, ce faci, ca şi părinte? Sau ca şi bunic…?
Articol editat de Carmen Sas, 26 februarie 2016, 14:43
Eu cred că varianta cea mai bună pentru care poţi să optezi, mai ales dacă locuieşti într-un oraş în care organizatorii de evenimente au ca public ţintă şi copiii şi vin cu evenimente care ştiu că vor umple sălile, sunt spectacolele de teatru. Deci, ce faceţi duminică, 28 februarie, de la ora 11 sau de la ora 17? Aveţi nevoie de un pont?
Alice în ţara minunilor, binecunoscuta poveste care îi poartă pe cei mici într-o lume a imaginaţiei, plină de aventură, farmec şi întâlniri neaşteptate soseşte la Cluj Napoca.
Şi nu oricum şi nu oriunde, ci pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, acolo unde Teatrul Ariel din Târgu Mureş le-a rezervat un loc şi Iepurelui Alb, Pisicii de Cheshire, Omizii înţelepte, Ducesei, Pălărierului nebun, Regelui şi Reginei celei crude.
Dacă aveţi nevoie de motive suplimentare pentru a vă rezerva un loc la spectacolul care-i aduce împreună pe copii, părinţi şi bunici, vi le oferă Bogdan Lupea, organizatorul spectacolului Alice în ţara minunilor:
Costumele sunt spectaculoase şi un moment care va fi foarte interesant în cadrul spectacolului, atât pentru părinţi cât şi pentru copii, va fi scena în care Alice devine mult mai mare… nu pot să vă spun foarte multe despre acest moment dar va fi spectaculos, cu momente „uau”, pentru că e un spectacol hibrid, în care apar şi actori dar şi păpuşi, cu efecte de senzaţie.
Cu siguranţă, atât părinţii cât şi bunicii vor fi fermecaţi de spectacol, de efectele tehnice şi de costume, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când, despinzându-se pentru o oră sau două din iureşul realităţii cotidiene, îşi dau voie să intre iar în lumea copilăriei şi a poveştilor. Pe de altă parte, copiii sunt fascinaţi de ceea ce văd că se întâmplă pe scenă, fericiţi că Ţara Minunilor lui Alice este una cât se poate de reală, dat fiind faptul că ea există chiar în faţa ochilor lor.
Teatrul le oferă copiilor nu doar un timp de distracţie şi recreere, ci le formează gustul estetic şi le valorizează capacitatea de învăţare prin joc şi atenţia.
Mai este un aspect important despre care ar trebui să vorbim atunci când ne referim la efectul benefic al acestor spectacole asupra copiilor sau adulţilor. Şi anume: acest eveniment îi uneşte ca şi familie, pentru că, în viaţa asta agitată noi, adulţii, nu prea mai avem timp de multe bucurii iar noi încercăm să facem aceste spectacole în week-end, pentru ca membrii familiei să petreacă momente frumoase împreună. (Bogdan Lupea, organizatorul spectacolului Alice în Ţara Minunilor)
În concluzie, ia-ţi copilul de mână şi bucuraţi-vă împreună de un timp de calitate petrecut împreună. Ştiţi cum se spune?
La final, copiii nu-și vor aminti de acele jucării interesante cumpărate pentru ei, ci de timpul pe care l-aţi petrecut împreună.
Carmen Sas
Radio Cluj poate fi ascultat şi onlie, AICI.