Cei ce locuiesc împreună se aseamănă
Persoanele care locuiesc împreună încep să se asemene, în special sistemul imunitar. O explicaţie a specialiştilor este că aceste persoane împart aceeaşi mâncare, acelaşi regim de exerciţii, de somn şi de igienă.
![Cei ce locuiesc împreună se aseamănă Cei ce locuiesc împreună se aseamănă](https://www.radiocluj.ro/wp-content/uploads/2016/03/catel_fetita.jpg)
Articol editat de , 2 martie 2016, 12:00
Cercetătorii din Belgia au studiat sistemul imunitar a 670 de persoane pe parcursul a trei ani. Ei au descoperit că de fapt la cuplurile căsătorite, cu copii, variaţiile în sistemul imunitar a fost cu 50% mai puţin, faţă de cuplurile asociate la întâmplare din datele demografice similare. Cuplurile care trăiau în concubinaj, dar erau necăsătorite, nu au fost incluse. Însă echipa de cercetători belgieni consideră că rezultatele ar avea tendinţe similare. La adulţi, aproximativ 25% din sistemul imunitar este dictat de gene, iar restul depinde de factorii de mediu.
Scopul studiului a fost să se înţeleagă modul în care aceşti factori de mediu acţionează şi ar putea conduce la beneficii în tratamentul bolilor cum ar fi diabetul şi demenţa.
Oamenii aflaţi într-o relaţie au tendinţa de a dezvolta obiceiuri similare, acest fenomen este numit concordanţa conjugală. De exemplu, un băutor de alcool poate să reducă cantitatea de consum dacă începe să trăiască împreună cu cineva care nu bea. Aceste obiceiuri comune de viaţă, împreună cu condiţiile de trai comune, niveluri de poluare şi bacterii, au un impact direct asupra sistemului imunitar.
RADOR
Ascultă Radio Cluj online AICI: