Femeile care consuma iaurt în fiecare zi sunt mai ferite de hipertensiune
Hipertensiunea arterială reprezintă principalul factor de risc în bolile cardiovasculare, cele renale şi în diabet.
Articol editat de , 7 martie 2016, 13:12
Hipertensiunea arterială, definită ca fiind o presiune sanguină sistolică mai mare de 140 de milimetri coloană de mercur (mmHg) şi o presiune arterială diastolică mai mare de 90 mmHg, afectează aproximativ 1,5 miliarde de persoane de pe întreaga planetă. Rezultatele unui nou studiu realizat de Facultatea de Medicină de la Universitatea din Boston (SUA) arată că femeile care au consumat zilnic un iaurt în cadrul unei diete cu proprietăţi „antihipertensive” – bazată pe o mare cantitate de fibre, fructe proaspete, fructe uscate, legume şi alte alimente fără grăsimi – prezentau cu până la 31% un risc mai mic de a suferi de hipertensiune.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: