Ascultă Radio România Cluj Live

Primul show de wrestling în Cluj

Romanian Pro Wrestling, în parteneriat cu Mario Dance Atelier, organizează sâmbătă, 19 martie, ora 17.00, sala Clujana Festa, primul show de wrestling din Transilvania şi sigur că nu putea rata ocazia de a-i lua la întrebări pe organizatori:

Primul show de wrestling în Cluj

Articol editat de cristina.rusu, 7 martie 2016, 06:00

wrestling

Rep.: Vorbim despre un sport mai puţin cunoscut şi promovat în România, pentru că până acum nu prea au fost promotori ai acestui sport, dar acum iată că avem şi aşa ceva. Alături de mine sunt Sorin şi Marian Toader, tată şi fiu, aşadar lucrurile se petrec în familie. Marian, am înţeles că ai fost declarat cel mai mare fan al wrestlingului din România, când s-a întâmplat asta, cum şi de ce?

Marian Toader: În 2008 am început să fiu pasionat de wrestling şi atunci am început să urc filmuleţe pe YouTube. Acolo am fost găsit de câteva site-uri din România, care mi-au acordat titlul de cel mai mare fan al wrestlingului din România.

Ce pot să vă spun este că au fost 3 showuri în Bucureşti, dar nu există o promovare consecventă a acestui sport, neexistând în prezent un club de wrestling sau măcar o companie care să producă showuri de wrestling în ţară.

De aceea ne-am gândit noi să încercăm să organizăm showul din 19 martie, un show ca nici unul, care nu se poate compara cu un spectacol obişnuit, este o artă unică.

Clujenii îi vor putea vedea pe Bernard VanDamme, legenda wrestlingului european, Jimmy Gavroche din Franţa, Icarus din Ungaria, Sara Elektra din Finlanda, Audrey Bride şi Dover din Ungaria.

Rep.: Cât e show şi cât e luptă într-un meci de wrestling şi cât de periculos este pentru cei implicaţi?

Marian Toader: Lupta, ca şi durerea, este reală, adică nu poţi să cazi pe gât sau pe spate şi să spui că e fake, odată ce ţi-ai rupt gâtul, spatele sau ai fracturi la mâini sau picioare. Evident, implică şi riscuri, dar luptătorii sunt antrenaţi profesionist, iar asta reduce puţin din riscurile pe care şi le asumă. Ca show, însă, se ştie dinainte cum se vor petrece lucrurile, e o poveste foarte bine pusă la punct, de fapt.

Rep.: Domnule Toader, cât de greu este să organizezi un astfel de eveniment în Romania?

Sorin Toader: Ca orice început, e destul de dificil să reuşeşti să convingi pe cei care doresc să vină la acest show că într-adevăr au ce vedea, că vor avea parte de un spectacol de forţă şi graţie. Apoi suntem interesaţi de calitatea acestui act artistic, cu atât mai mult cu cât e primul eveniment de gen din Transilvania. Intenţia noastră e să organizăm periodic aceste showuri, astfel încât să oferim publicului clujean spectacole de calitate şi pe acest segment artistic.

Acum, la început, nu ne aşteptăm să fim pe plus cu veniturile, însă dorim să ne formăm o plajă de spectatori care să fie interesaţi de acest sport, cărora să le placă ceea ce avem noi de oferit, şi, sigur, profiturile vor veni dacă vom reuşi să convingem.

Rep.: O să vedem vreodată în România marile legende ale wrestlingului american?

Marian Toader: Odată ce am dat startul în organizarea de astfel de showuri, cu siguranţă va veni şi timpul în care îi vom vedea în Cluj.

Sorin Toader: Însă nu doar despre Cluj e vorba. În perioada estivală ne-am gândit la litoral sau la munte, să oferim un gen de entertainment care nu a mai fost oferit până acum în România şi ne gândim că vom avea şi în alte oraşe spectatori care să ne susţină în iniţiativa noastră.

Rep.: Marian are 17 ani şi pare să dorească să-şi facă o carieră în acest domeniu. Dumneavoastră, ca părinte, ce părere aveţi despre calea aleasă de fiul dumneavoastră?

Sorin Toader: Eu cred că important pentru un părinte este să-şi susţină copilul în ceea ce doreşte să facă şi în momentul în care copilul face ceva cu pasiune, ceva ce izvorăşte din sufletul lui, e păcat să nu-l încurajăm şi să nu-l susţinem cu tot ce putem, chiar dacă e o pasiune cu care poate nu suntem de acord. Important este să se simtă el împlinit şi, cine ştie?, poate peste ani vom putea să-i dăm dreptate.

 

 

Andrei Huţanu/Anca Mureșan

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

party
Special RCJ joi, 12 octombrie 2017, 15:53

A face de petrecanie

Expresia „a face de petrecanie” înseamnă a omorî pe cineva, cu varianta „a-şi face de petrecanie”, a-şi stopa singur...

A face de petrecanie
om bogat om sarac
Special RCJ luni, 28 august 2017, 15:41

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț

Da, omul acela cântat, lăudat şi compătimit, dat mereu exemplu de păstrător al tradiţiilor şi al sevei neamului. Omul nostru simplu nu are...

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț
limba_romana_apsa
Special RCJ miercuri, 16 august 2017, 19:12

Limba noastră-i o comoară?

„Limba noastră-i o comoară În adâncuri înfundată Un șirag de piatră rară Pe moșie revărsată.” Sunt primele versuri dintr-o...

Limba noastră-i o comoară?
gladiator roman
Special RCJ vineri, 28 iulie 2017, 15:15

Circul, mai presus de pâine

În Roma antică, un gladiator a murit la 22 de ani, celebru si adulat. Când i s-a facut inventarul, stupoare: în 3 ani, junele adunase, ca...

Circul, mai presus de pâine
Special RCJ vineri, 14 iulie 2017, 08:33

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!

Este fraza care conţine esenţa răului ce ne macină societatea şi economia. Parveniţii nu pot concepe că succesul nemeritat poate provoca şi...

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!
Special RCJ duminică, 2 iulie 2017, 10:24

Fiecare pasăre pre limba ei piere

Scandalul de sâmbătă de la Cluj, cu juna actriţă luată pe sus de jandarmi (pe motiv că a refuzat să plece de la un miting pe care-l sabota)...

Fiecare pasăre pre limba ei piere
Special RCJ marți, 20 iunie 2017, 14:39

Dor de Domnul Trandafir

1. Într-o şcoală clujeană cu pretenţii (deşi posesoare a unui număr remarcabil de derbedei), o dirigintă îşi “sacrifică” unul dintre...

Dor de Domnul Trandafir
Special RCJ vineri, 16 iunie 2017, 11:32

Fost-ai lele cât ai fost

Fost-ai lele cât ai fost, expresie care se pliază minunat pe realităţile noastre. O teorie des vehiculată afirmă că vremea politicii a trecut,...

Fost-ai lele cât ai fost